MannewebMannen ruokanurkka

Kananmunan keittäminen

Kananmuna on kanan perseestä putkahtava pyöreähkö vempula. Valkoiset kanat munivat valkoisia munia ja ruskeat kanat ruskeita munia. Kananmunassa on kaksi osaa, kuori ja sisäosa. Niistä sisäosa on mukavampi syötävä.

Ainekset

Astiat

Valmistus

Kaiva kaapista tai jostain vähintään kolmen litran metallinen kattila. Pudottele kattilan edessä olevat kipot ja muut turhat roinat lattialle raimean kolinan saattelemana. Aseta kattila levylle ja kytke levy täydelle teholle ja enemmänkin, jos levy on turboahdettu. Kattilan tulisi kuumentua helevetin kuumaksi ja kuumemmaksikin. Voit odottaessasi pohtia, onko eettisempää ostaa lattiakanan munia vai pöytäkanan munia. Käännä kattila näppärästi oikeinpäin.

Kun kattila hehkuu punaisena kuin paviaanin perse, kaada siihen kolme kiloa vettä kuin saavista kaatamalla. Valtavan sihahduksen, pamauksen ja infernaalisen mylvinnän saattelemana saat melko varmasti mukavia palovammoja. Käy esittelemässä niitä naapurillesi ja muuten vain paukuttelemassa henkseleitäsi. Haistata hänelle samalla vaivalla paskat. Lähetä palovammasi myös internetiin tai jonnekin.

Jatka epätoivoista kattilan täyttämistä omaan kömpelöön tyyliisi. Anna ylimäärän rauhassa valua lattialle tai jonnekin. Tarvittaessa käy kattilakaupasta ostamassa lisää kattiloita tai varasta naapurilta, kun tämän silmä välttää. Kun viimein kattila pönöttää levyllä ja kattilassa lainehtii vesi, odota rauhassa, että vesi alkaa kiehua ja kuohua valtoimenaan yli reunojen. Pohdi samalla, oletko syntynyt vai kasvanut tyhmäksi.

Käy kanalassa keräämässä kanojen alta uunituoreet munat. Jos kana kiekuu, siirry ripeästi seuraavaan. Jos kanat eivät ole munineet, siirry varasuunnitelmaan. Hae valmiiksi verinen kirves ja ala tehdä kanakastiketta kuin viimeistä päivää.

Jos munia löytyi muualtakin kuin omista housuistasi, etene tämän ohjeen mukaan eteenpäin tai takavasempaan. Riko vähintään puolet munista silkasta typeryydestä. Heitä vaikka yksi naapurisi ikkunaan. Lisää loput munat kiehuvaan veteen, jonne naapurisikin kuuluisi. Älä välitä, vaikka munat huutaisivatkin tuskasta, nimittäin ne kuolevat kiehuvassa vedessä alle minuutissa kuin telkkä pöntössä. Keitä munia kymmenen minuuttia, jos haluat niistä kivikovia, tai kolme minuuttia, jos haluat niistä sopivia. Jossain vaiheessa kannattaa aloittaa ajan ottaminen.

Kaada nopeasti vesi kattilasta lattialle. Etsi kaapeista munakuppeja, joita sinulla ei ole. Käy turhaan ostamassa niitä kaupasta. Nosta munat munakuppeihin tai jonnekin. Sirottele munien päälle suolaa ja nielaise ne kokonaisina.


17.8.2010 Manne Sorkka ja Taito Sorkka

MannewebMannen ruokanurkka