Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalan koulupalo sammunut (19.2.2014)

[Jälkivartijoita]

Sorkkalassa maanantaina keskellä kirkasta päivää syttynyttä yhteiskoulua sammuteltiin hartaasti myöhään yöhön. Paikalla on vielä kaksi palomiestä tarkkailemassa tilannetta ja syömässä pullaa. Tulipalon syttymissyyn alustavat tutkimukset alkoivat aamulla kukonlaulun aikaan.

Sorkkalassa maanantaina päivällä päistikkaa syttyneen yhteiskoulun tulipalo ja palomiehet ovat viimein sammuneet. Sammutustyöt kestivät pitkälle yöhön ja reilusti yli nukkumaanmenoajan.

Parhaimmillaan tulipaloa oli ihastelemassa 20 yksikköä ja niiden hännät.

”Varsinaisia sammutustöitä tehtiin noin kello 23:een saakka, ja tulipalo sammui itsekseen tuntia myöhemmin. Yön aikana palomiehet ovat seuranneet kärppänä tilannetta palopaikalla nukkuen unta palloon, ja mikäli savua on alkanut jostain päin nousta, pesäkkeet raivattu esiin ja sammutettu”, horisee päivystävä palomestari Pekka Kupponen.

”Tällä hetkellä paikalla on pari hassua yksikköä tekemässä jälkivartiointia ja haukkaamassa pullaa.”

Kupposen horinoiden mukaan sammutustöiden yhteydessä tai missään muussakaan yhteydessä ei edelleenkään selvinnyt, mistä tulipalo on saanut alkunsa, jos mistään. Poliisi aloittaa syttymissyyn tutkimisen heti herättyään aamulla.

Tulipalo syttyi juhlasalisiivessä, joka Kupposen horinoiden mukaan on tuhoutunut lähes kokonaan maan tasalle. Muut koulun osaset ovat kärsineet palomiesten aiheuttamista vakavista savu- ja vesivahingoista.

”Koulu näyttää niin pahasti maan tasalle tuhoutuneelta, että henkilökohtainen lonkka-arvioni on, ettei rakennusta enää saada kuntoon kirveelläkään.”

Päivystävä palomestari Pekka Kupponen muistuttaa kokemuksen karvaisella rintaäänellä, että ulkopuoliset hyypiöt eivät missään tai muussakaan tapauksessa saa tulla tontille maleksimaan.

”Koululla tehdään tuiki tärkeitä nollatutkimuksia, ja lisäksi siellä liikkuminen on hengenvaarallista. Sieltä saattaa esimerkiksi irrota rappauksia seiniltä tai kokonaisia seiniä.”

Kirjoitukset siirretään muualle

Tulipalo syttyi Sorkkalan yhteiskoulun pyöreässä liikuntasalissa maanantaina vähän ennen puoltapäivää, kun kunnon ihmiset olivat ahmimassa ruokaa vatsaansa tai jonkun muun vatsaan kuin viimeistä päivää. Koulun oppilaat ja henkilökunta saatiin poistettua rakennuksesta nopeasti, ja he siirtyivät läheiseen Tajukankaan koirakouluun. Palaneessa koulussa toimii sisäkkäin yläkoulu ja lukio. Oppilaita on 600.

Yhteiskoulun lukion keskiviikkoiset ylioppilaskirjoitukset järjestetään Kattokerhon parkkihallin tiloissa tai joissain muissa tiloissa tai jopa tilojen ulkopuolella. Kevään koulutyötä jatketaan läpi harmaan kiven hyödyntämällä muun muassa Urheilupuiston isoa nurmikkoa ja Peltilehmän autokorjaamoa.

Koulun oppilaille ja henkilökunnalle järjestetään keskiviikkona yhteinen tilaisuus Sorkkala-palatsissa tai jossain kello 10 tai joskus. Paikalla on Sorkkalan pelastuslaitoksen hemaiseva edustajatar ja kriisipäivystyksen kriittisiä ammattilaisia horisemassa puutaheinää.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen