MannewebMannen ruokanurkka

Tonnikalakeitto

Tonnikala on alumiinisessa tölkissä itsekseen elävä pikkuinen kala. Sitä voi vedellä napaan raakana suoraan tölkistä tai siitä voi tehdä toinen toistaan maittavampia aterioita. Terveellinen tonnikala sopii myös vegaanin vähäpätöiseen ruokavalioon.

Ainekset (1 annos)

Astiat

Valmistus

Kaiva kaapin perukoilta kattila ja aseta se nätisti levylle. Kaada tonnikalapurkit ja tomaattimurskapurkit kattilaan. Lisää sopivasti vettä. Väännä levy täysille. Etsi keittiön kaapeista ja laatikoista ja naapurin kaapeistakin keltaista kauhaa, jota ei löydy. Lähin keltainen kauha löytyy tottakai kissanhiekkalaatikosta, mutta sekin sattuu olemaan katkipoikki. Lähde oitis lähimpään tai johonkin muuhun kauppaan ostamaan kauha.

Huomaa puolivälissä matkaa, että sinulta puuttuu kaikki housut ja vieläpä molemmista jaloista. Juokse pää neljäntenä jalkana kädet taskuissa takaisin kotiin, mutta tajua ovella, että avaimesi jäivät housujesi taskuun. Soita ovikelloa ja odota turhaan puoli tuntia. Kuse odottaessasi naapurin postilaatikkoon. Huuda perkelettä ja viskaa pihalla joutilaana lojuva siili ikkunasta sisään noutamaan avaimet. Lyö kämmenesi tai jonkun ohikulkijan kämmen naamaasi ja tajua, että eiväthän siilit osaa hakea avaimia tai edes housuja. Mene itse perässä kuin köyhän talon porsas. Vedä housut jalkaan, pakkasessa olevat herneet nenään ja juokse ulos kuin kala vedessä. Riennä takaisin kauppaan.

Jos kauppa on kiinni tai suljettu, kun yrität päästä sinne, heitä kivi ikkunasta ja huuda: "Pitäkää perkele tunkkinne!" Jos se on auki, osta suurin ja kaunein keltainen kauha, joka kaupasta löytyy, hinnalla millä hyvänsä. Lähtiessäsi heitä kivi ikkunasta ja huuda: "Manne-myymälästä tämänkin tuotteen olisi saanut sopuhintaan, saatana!"

Palaa takaisin kotiin, jossa keitto onkin näppärästi palanut pohjaan kuin kala vedessä. Osa tölkeistä on vaivihkaa räjähtänyt auki ja tonnikalaa ja tomaattimurskaa on siellä sun täällä ja vähän tuollakin. Älä kuitenkaan heitä kivestä kaivoon, vaan sammuta levy ja siirrä kattila turvaan tai ainakin lähelle turvaa.

Mikäli kattilassa ei ole liian suuria reikiä, sitä voi edelleen käyttää. Muussa tapauksessa kaiva kaapista uusi uljas kattila. Heitä räjähtäneet tölkit vaikkapa naapurin pihalle tai postilaatikkoon. Täytä kattila taas uusilla uljailla tölkeillä ja vedellä kuin Turusen pyssy ja väännä levy täysille. Ujuta kiittämätön siili varovasti kattilaan.

Sekoittele soppaa uudella keltaisella kauhallasi puolisen tuntia edestakaisin ja muuallekin tasaiseen tahtiin kaksi kierrosta sekunnissa. Juttele sopalle mukavia. Mieti aikasi kuluksi, mitä voisit miettiä aikasi kuluksi. Tarjoile valmis tonnikalakeitto kuumana kuumalta lautaselta. Istu ylimääräiseksi jääneen kattilan päälle ja laita toinen päähän kypäräksi.


18.3.2009 Manne Sorkka ja Taito Sorkka

MannewebMannen ruokanurkka