MannewebMannen ruokanurkka

Lihapullat

Lihapulla on lihasta tehty pallonmuotoinen esine, jonka voi syödä. Lihapullan tärkein raaka-aine on liha. Toiseksi tärkein raaka-aine on pulla.

Ainekset

Astiat

Valmistus

Etsi kaapista liian pieni kulho, johon lihapullataikina ei mahdu. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna seoksen turvota muhkeaksi. Voit vaikka odottaessasi etsiä netin typerimmän sivuston tai pilkkoa sipulit.

Lisää kananmuna, sipuli, jauheliha, etusormi ja mausteet. Kippoon ei tietenkään mahdu ihan kaikkea, joten roiski ylimenevää lihapullataikinaa lattialle ja seinille. Jos luulet olevasi kovinkin nokkela, kaiva kaapista toinen kulho, johon taikina mahtuu.

Sekoita taikina tasaiseksi haarukalla. Haarukka on tekninen vempele, jonka toisessa päässä on piikkejä ja toisessa päässä ei ole. Piikittömässä haarukassa, joka sopii erityisesti lapsille ja muuten vain tyhmille, ei ole toisessakaan päässä piikkejä. Sekoittamisen aikana voit tehdä jotain muutakin, kuten vaikka vuolla television kaukosäätimestä kätevän nenäkaivurin.

Kun kätesi alkaa krampata, olet vatkannut tarpeeksi. Pyörittele märin käsin taikinasta palloja. Jos et pidä palloista, tee kuutioita. Jos et pidä kuutoista, tee pyramideja. Jos et pidä pyramideistakaan, olet käsittämättömän nirso ja sen verran taitamaton, että kannattaa jättää ruuanlaitto suosiolla hoitajille.

Kuumenna paistinpannu melkein helkutin kuumaksi. Jos sinulla ei ole hellaa, käy kaupasta ostamassa se. Muista, että hella ei välttämättä mahdu ostoskoriin, joten ota varmuuden vuoksi kärryt. Hellan asennus on helppoa kuin heinänteko ja onnistuu varmasti myös kaltaiseltasi tumpelolta, jolla on poropeukalo keskellä kämmentä.

Kun pannu käy kuumana, lisää siihen nyrkillinen voita ja ala paistaa lihapullia. Voit näppärästi syödä kypsät lihapullat suoraan pannusta. Jos nälkä ei lähde pelkillä lihapullilla, voit syödä niiden kanssa perunoita tai puolikkaan lampaan.


4.4.2006 Manne Sorkka ja Taito Sorkka

MannewebMannen ruokanurkka