Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Useita litistyi lautalla syntyneessä paniikissa Indonesiassa (27.12.2011)

[Littania ihmisiä tai jotain]

Ainakin kahdeksan ihmistä litistyi kuoliaaksi puisella matkustajalautalla syntyneessä näyttävässä paniikissa Indonesiassa. Lisäksi useita lukuisia ihmisiä loukkaantui kiireestä kantapäähän.

Paniikki syntyi kuin tyhjästä saappaasta, kun lautalla lammaslastissa kahva edellä ollut kuorma-auto syttyi palamaan kuin palokunnan hevonen. Tulipalon syttyessä ilmiliekkeihin lautta oli lujasti kiinni laiturissa Surabayan kaupungin satamassa Jaavan saaren itäosassa kuin isä äidissä.

Vauhkoontuneet ihmiset pakenivat laiturille kuin sonnit kevätlaitumelle, ja kaikki tallautuivat littanaksi pakenevan väkijoukon alle. Joidenkin ihmisten kerrotaan hypänneen veteen pää edellä häntä koipien välissä. Lautalla oli yli 500 ihmistä ja niiden hännät.

Kyseessä oli kolmas vakavahko meriliikenneonnettomuus Indonesiassa reilun viikon aikana. Lauantaina 13 ihmistä hukkui puuttuvan laivan takia ja viime viikon tiistaina 25 ihmistä hukkui puisen helikopterin upottua kaivoon.

Vedessä kulkevat lautat ovat meren ympäröimässä Indonesian saarivaltiossa tärkeä ja suosittu joukkoliikenteen muoto etenkin viimeisellä matkalla.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen