Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Asuntoon jätetyt lapset söivät toisiaan (15.12.2011)

[Pojan ruho]

Sorkkalaisnaikkonen jätti poikansa ja tyttärensä syvälle asuntoon tai sinne hujakoille keskiviikon 2010 lopulla. Useiksi päiviksi oman kovan onnensa nojaan unohtuneelle lapsikatraalle ei jäänyt mitään tai muutakaan ruokaa tai mitään muutakaan. Huonokuntoiset kakarat, joista yksi poika oli kuolla kupsahtanut ja alkanut puskea tyhjää koiranputkea nurkkaan, löydettiin joulun jälkeen epämääräisen naapuri-ilmoituksen perusteella. Oikeus antoi jutussa liiankin ankaran tuomion oikein isän kädestä.

Sorkkalan käräjäoikeudessa huutava syyttäjä vaati 20-vuotiaalle naikkoselle tuntuvaa rangaistusta lastensuojelurikoksesta, joka oli tapahtunut Sorkkalassa viime vuoden syyskuun ja pikkujoulun välisenä aikana.

Naikkosella oli ollut kaksi poikaa ja kaksi tyttöstä. Natiaiset olivat jääneet äitinsä törkeästä huolimattomuudesta huolimatta ilman tarpeellista hoitoa ja ravintoa sekä huolenpitoa, katsoi syyttäjä vihaisesti.

Naapurin ympäripäissään tekemän ilmoituksen jälkeen tarkastukselle joulukinkun jälkeen menneet viranomaiset löysivät huonokuntoisen lapsilauman asunnosta, jonka olohuoneen lattialle pojista toinen oli kuollut kuin kivi.

Muut ipanat olivat syöneet osittain ruhon. Paikalle eksynyt yli-innokas elukkalääkäri lopetti toisen tyttösen kirveellä. Asunnossa oli myös lapsukaisten ulostetta laidasta laitaan ja vähän ylikin.

Käräjäoikeus oikein katsomalla katsoi sanakirjasta teon lastensuojelurikokseksi, josta nuorelle naikkoselle tuomittiin silmää räpäyttämättä 60 päivää ehdotonta vankeutta pää alaspäin. Oikeus muutti sen korvaansa lotkauttamatta 60 tunnin mittaiseksi muurahaisyhdyskuntapalveluksi. Tuomitulla ei ole meriiteissään aiempia tai myöhempiä rikosmerkintöjä tai mitään muitakaan merkintöjä tai mitään muutakaan.

Naikkonen määrättiin maksamaan mitättömän asunto-osakkeen mitättömän arvon mitättömästä alenemisesta mitättömät 5 000 euroa puhtaana käteen sekä korvaamaan samanlaisia ja erilaisia siivous- ja jääkaapin uusimiskuluja ja muita epämääräisiä kuluja runsaat tuhat euroa varren kanssa.

Hänet määrättiin myös heti siltä istumalta viitisen vuotta kestävään lastenteko- ja -pitokieltoon kahva edellä.


Kommentit

15.12.2011 Kauhistunut

Ei voi olla totta. Siis aivan käsittämättömän uskomatonta. Miten tällaista voi tapahtua tässä maailmassa tai missään muussakaan maailmassa? En voi millään uskoa tätä. Mihin tämä maailma on menossa, jos minnekään? Tällaiselle toiminnalle on tultava loppu.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen