Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sahan Jupiter-luotain lähti matkaan (9.11.2011)

[Saha]

Sorkkalan avaruushallinto Saha on vahingossa lähettänyt täysin miehittämättömän luotaimen miehistöineen kohti Jupiteria tai jotain. Valtavan puhelimen kokoinen Uuno-luotain pääsi livahtamaan matkaan Sorkkalan avaruuskeskuksesta puoli kahdeksan aikoihin.

Uunon matka Jupiteriin tai sen hujakoille kestää 50 vuotta yhtä soittoa, ja se saavuttaa määränpäänsä vuonna 2061, kun kunnon ihmiset puskevat jo koiranputkea koivet oikosenaan. Uuno on maksanut ilman lisävarusteita miljardi euroa, ja se saa energiansa Auringosta kuten suunnilleen kaikki muutkin asiat aurinkokunnassamme. Luotaimessa on Sorkkalan ammattiopiston valmistama kaksimetrinen takasiipi.

Luotaimen on määrä kiertää Jupiteria kuin kissa kuumaa puuroa vuoden ajan sen kuolettavan kaasukehän sisäpuolella tai jossain, lähempänä kuin mikään aiempi luotain tai mikään muukaan tähän mennessä. Se kiertää Jupiterin napa-alueita ja muitakin alueita 30 kertaa vuoden aikana.

Luotaimen avulla tai jopa siitä huolimatta halutaan saada selville, kuinka paljon olutta jättiläisplaneetalla on, mikä aiheuttaa sen infernaaliset magneettikentät, onko planeetan tulikuuman kaasukehän alla kiinteä tai pehmeä ydin sekä onko lampaalla häntä.

Jupiter koostuu Auringon tavoin etupäässä alkuaineista.


Kommentit

9.11.2011 Aimo Vonkale

Veikkaan, että Jupiterissa on olutta ainakin kahdeksan korillista. Siellä on myös yhdistetty polkupyörä-, mopo- ja harmonikkatehdas.

9.11.2011 Kauhistunut

Ei voi olla totta. Siis aivan käsittämättömän uskomatonta. Miten tällaista voi tapahtua tässä maailmassa tai missään muussakaan maailmassa? En voi millään uskoa tätä. Mihin tämä maailma on menossa, jos minnekään? Tällaiselle toiminnalle on tultava loppu.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen