Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Kännykkä hanurissa ei aiheuta aivokasvaimia (1.9.2011)

[Ei kasvaimia]

Melkoisen väitöstutkimuksen mukaan kännykän päästämä säteily ei lisää aivokasvainten tai muidenkaan kasvainten riskiä tai mitään muutakaan riskiä tai mitään muutakaan. Lähimpänä korvaa olevissa perseen osissa ei ole sen enempää kasvaimia kuin muissa perseen osissa. Hemaisevan lääketieteen lisensiaatitar Suvi Sorkkavaaran muodot ja vastaväitöstutkimus tarkastetaan perjantaina Sorkkalan yliopistossa päin helevettiä.

Sorkkavaaran nollatutkimuksen mukaan yli kymmenenkään vuoden väärinkäyttö ei kasvata syöpäriskiä tai mitään muutakaan riskiä tai mitään muutakaan. Kännykän tupruttaman säteilyn mahdollisista ja mahdottomista terveyshaitoista tarvitaan kuitenkin pidempiaikaista ja pätevää tutkimusta.

”Tietenkin seuranta-ajat ovat liian lyhyitä ja hätäisiä. Maailmassa ja maailman laidalla on viitisenkymmentä miljardia kännykän väärinkäyttäjää ja väärinkäyttöä on ollut 100–200 vuotta yhtä soittoa. Siihen nähden seuranta-ajat ovat olleet lyhyitä kuin kanan lento seinään veitsellä leikaten”, horisee Sorkkavaara seinää veitsellä leikaten.

Kännykän väärinkäyttämistä ei siis kuitenkaan voi julistaa vaarattomaksi kirveelläkään – tai voi muttei kuitenkaan voi, jatkaa Sorkkavaara horinoitaan.

”Valitettavasti niin tai näin ei voi kirveelläkään sanoa tämän nollatutkimuksen perusteella eikä muunkaan tämänhetkisen tietämyksen tai luulon perusteella tai minkään muunkaan perusteella tai mistään muusta huolimattakaan – tai voi muttei kuitenkaan voi.”

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen