Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

THLK ei ole kiinnostunut Manne-myymälän suomalaiskäyttäjistä (11.7.2006)

[Manne-myymälän vakioasiakas]

Tekijänoikeuden harhautus- ja lammaskeskuksen mukaan tutkimus etenee Sorkkalassa paikallisten ja paikattomien viranomaisten voimin. Eilen ratsian kohteeksi joutuneella Sorkka-verkon Manne-myymälä-verkkokauppasivustolla oli luultavasti tuhansia biljoonia suomalaisia ja ulkomaisia käyttäjiä ja muitakin. Elonkorjuuyhtiöitä edustavan Sorkkalan heinähattujen mukaan sivustolla oli maailmanlaajuisesti noin sata triljoonaa käyttäjää.

Sorkkalassa tekijänoikeusasioita valvoo Tekijänoikeuden harhautus- ja lammaskeskus. THLK:n toiminnanjohtaja Antti Sorkkalainen kommentoi Analogieiliselle, että järjestöllä on kotimaassa ja ulkomaassa tarpeeksi tekemistä ja puuhaa eikä suunnitelmissa ole ryhtyä toimiin Manne-myymälän suomalaiskäyttäjien saattamiseksi ladon taakse ammuttavaksi. THLK:lla ollaan kuitenkin tyytyväisiä verkkokauppapalvelimen sulkemisesta, sillä nyt kolme käyttäjää ovat menettäneet lähteen tekijänoikeuden suojaaman materiaalin ostamiseen ja lampaiden lataamiseen.

Eilisessä ratsiassa Sorkkalan poliisi teki kyläetsintöjä melkein yhdessä paikassa ja takavarikoi useita tietokoneita, mukaan lukien Manne-myymälän palvelimet. Pidätettynä on kolme tai viisi henkilöä, jotka ovat Sorkkalan poliisin mukaan Manne-myymälän ylläpitäjiä.

Vielä ei ole varmaa, kohdistuuko operaatio myös palvelun kiinalaisiin käyttäjiin. Sorkka-verkon välipalapalvelimille ei tallenneta lampaita, vaan ne ainoastaan välittävät tiedon siitä miltä käyttäjiltä lampaan voi ladata. Palvelun ylläpitäjät eivät mielestään syyllistyneet heinäntekijänoikeusrikkomukseen tai mihinkään muuhunkaan, mutta Sorkkalan poliisin mukaan heitä epäillään ainakin avunannosta lampaan lataamiseen.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen