Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Murra ohjelma, pääse ilmaiseksi Sorkkalan keskusvankilaan (10.7.2006)

[Sorkkalan keskusvankila]

P5-tiedottomuusturhaseminarriin on jaossa kaksi miljoonaa ilmaislippua ja -lappua tietoturha-amatööreille, jotka onnistuvat murtamaan ohjelmistosuolapähkinän. Amatööritason tietoturhaseminaarien pääsy- ja poistomaksut ovat sitä luokkaa ja vähän muutakin, että ne karsivat helposti pois alan köyhimmät ja persaukisimmat yrittäjät.

Viime vuonna P5-tapahtumaan oli jaossa puoli-ilmaislippuja tietoturhaharrastajille, jotka pystyivät ratkaisemaan annetun apuohjelmistotehtävän. Kilpailu sai niin kauhean vastaanoton, että se järjestetään myös tänä vuonna.

P5-tapahtuman webbisivuilla julkaistaan joskus P.EXE-niminen virusohjelmahässäkkä, joka kysyy käyttäjältä maailman typerimmän kysymyksen. Mikäli käyttäjä vastaa oikein tai väärin, hän saa Sorkkalan poliisilta kutsun vankilaan, johon tulee toimittaa keltainen kauha sekä selvitys käytetyistä ja käyttämättömistä ruokaresepteistä ja työvehkeistä. Tehtävän ensimmäisenä tai viimeisenä ratkaissut tai epäratkaissut saa kymmenen euron maksua vastaan 1 euron hintaisen pääsylipun Sorkkalan keskusvankilaan kulkematta lähtöruudun kautta, vaikka lampaat söis. Toinen lippu arvotaan seuraavien kymmenen miljoonan satunnaisen lampaan kesken.

Edellisvuotiseen tehtävään toimitettiin useita oikeita ja vääriä vastauksia ja muutakin, kuten kolme puolikasta lammasta ja sata kiloa perunoita. P5-neuvolevyn jäsen ja Sorkkaraudan tutkimusjohtaja Mikko Sorkka toteaa, että niin tai näin ei tänä vuonna tapahdu tai sitten tapahtuu. Sorkkaraudan viruslaboratoriossa työskentelevän Jarkko Sorkkalaisen laatima ohjelmapähkinäpussi sisältää monimutkaisia rakenteita, kuten kuution ja pallon, jotka tekevät sen avaamisesta haastavan ja jopa mahdottoman urakan.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen