Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Kesken menneet sikiöt palvataan (1.1.2011)

[Palvattuja sikiöitä]

Sorkkalassa aloitetaan kesken menneiden sikiöiden palvaaminen. Sorkkalan kuninkaallinen keskussairaala on alkanut toimittaa raskausviikoilla 12–42 kuolleita sikiöitä palvattavaksi ravintola Sorkkahuoneeseen.

Tähän saakka kesken menneet sikiöt on Sorkkalan kuninkaallisessa keskussairaalassa hävitetty vaivihkaa sairaalan biojätteen mukana. Nyt sikiöt palvataan ja syödään, ja paska sirotellaan Sorkkapuiston alueella olevan Kärvähdys-patsaan juurelle.

Maallisten jäännösten syöminen voi auttaa keskenmenon kokeneita vanhempia nielemään surunsa, horisee sairaalapuoskari Teuvo Partahaiven.

”Yleensä surun käsittelyyn nousee pakottava tarve, ja on oltava oma omituinen paikka, missä voi vaikka käydä sytyttämässä itsensä tuleen ja tonkia asioita pohjamutia myöten. Sellainen epämääräinen suru, joka ei saa mitään muotoa tai mitään muutakaan, on usein ihmistä hyvin paljon kuluttavaa surua. Kun suru saa epämääräisen muodon, se tuntuu meistä ihmisistä siltä, että se on paremmin käsiteltävissä meissä itsessämme, meidän vatsassamme. Lässyn lää ja läpäti läpäti lää.”

Raskauden aikana kuolla kupsahtaneita sikiöitä muistetaan Sorkkalan Körökörö-kirkossa loppiaisena 6. tammikuuta.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen