Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Harvinainen Alumiinimies-lehti myytiin pois miljoonalla eurolla (14.12.2010)

[Alumiinimies]

Harvinaisen harvinainen maanantaikappale ensimmäistä Alumiinimies-sarjakuvalehteä on myyty kovaäänisessä huutokaupassa miljoonalla eurolla rikkaalle typerykselle. Kyseessä on uusi hintaennätys sarjakuvalehtien hintaennätysten saralla tai siellä hujakoilla. Alun perin vuonna 1838 kyseistä sarjakuvalehteä sai ostaa kaupasta 3 pennillä tai tilata kotiin 2 pennillä.

Maanantaina omistajaa kuin sukkaa vaihtanut numero on Alumiinimies-sarjakuvalehti Toimintakertomus numero 1 vuodelta 1838. Lehden kannessa Jere Sinetin ja Joel Suutarin kännipäissään luoma antisankarihahmo Alumiinimies nostaa pelkällä punaisella alumiinisella heinähangolla infernaalisen makkaran ilmaan. Lehdestä on mystisesti muodostunut eräänlainen homeisten sarjakuvakeräilijöiden Graalin maljakko.

Lehden pimeän myyjän (Jalmari Sorkkanen) ja himmeän ostajan (Eetu Takasorkka) nimeä ei annettu julkisuuteen kirveelläkään. Kauppa tapahtui laittoman Kumikomeetta-huutokauppasivujen avoimen veräjän kautta.

Aiempi sarjakuvalehden hintaennätys oli peräisin viime vuodelta, jolloin säläksi leikelty maanantaikappale ensimmäistä Alumiinimies-sarjakuvalehteä vaihtoi omistajaa kuin sukkaa 317 000 eurolla. Maanantaina myyty maanantaikappale oli viimevuotista lehteä parempikuntoisempi, sillä sitä ei ollut käytetty vessapaperina, joten myös kauppahinta nousi kuin lehmän häntä makuulta.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen