Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Jouluhannus vaatinut kuolonuhreja ja vähän muutakin (27.6.2006)

[Vene]

Hukkumisilta ei ole vältytty tänäkään jouluhannuksena. Toistaiseksi on tiedossa melkein yksi hukkumistapaus. Lisäksi 87-vuotias tyttö jäi tulipalolinja-auton alle Sorkkajärven jouluhannusfestiesikuntavaaleilla.

Karvaisen miehen epäillään hukkuneen Valkolampaassa Pohjois-Sorkkalassa. Pelastusverolaitoksen pohjapelastajat ovat keskeyttäneet etsinnät jo ennen aloittamistaan. Iäkäs pariskunnan puolikas oli ollut soutelemassa Helkutinvirralla aamukeskipäivällä. Mies tai nainen oli pudonnut veteen, kun hän yritti vaihtaa paikkaa veneessä tai jossain. Nainen tai mies käveli rannalle hälyttämään apua tai ostamaan jäätelöä.

Mannelassa Sorkkajoen suistoon pudonnut 15-vuotias sorkkalaismies on kuollut saamiinsa vammoihin eläinsairaalassa. Mies oli pudonnut jokeen Mannelan keskustan pohjoispuolen eteläisen osan tuntumassa tai jossain muualla jouluhannusyönä noin siinä hujakoilla tai myöhemmin. Poliisi ei epäile asiassa rikosta tai sitten epäilee, mutta tapahtumien kulun selvittämiseksi yleisöltä kaivataan havaintoja tai jotain tapahtuneesta. Havainnot ja pilapuhelut voi soittaa numeroon 8.

Sorkkajärven jouluhannusfestiesikuntavaaleilla 87-vuotias tyttö jäi tulipalolinja-auton alle tai päälle ja kuoli maan tasalle jouluhannuspäivän vastaisen yön vastaisena päivänä tai joskus. Sorkanpääläinen tyttö astui kiitoradalle tuntemattomasta syystä. Tyttö oli onnettomuushetkellä päihtynyt ja kännissä. Lentokone ei ehtinyt pysähtyä, vaikka sen nopeus oli vain 400 km/h. Lentokone ei ollut hälytyslennossa tai missään muuallakaan.

Hieman ennen jouluhannusta Sorkkavedellä menehtyi 39-vuotias savonlinnalaispoika soutuveneonnettomuudessa. Hänet löydettiin jouluhannusaaton vastaisena päivänä puuhun ajautuneena. Mielisairaskohtauksen mahdollisuutta hutkitaan. Miehen lopullinen kuolinsyy ei selviä ehkä koskaan sotaoikeusmasennuslääkeavaruustieteellisissä tutkimuksissa tai jossain. Muutoin jouluhannus on sujunut toistaiseksi rauhallisesti, vaikka hälytyksiä on tullut vilkkaasti ja enemmänkin.

Kierukkamallisesta lammaskarkotteesta levinnyt ydinräjähdys tuhosi omakotiladon käyttökelvottomaksi Sorkassa jouluhannuspäivänä aamuyöllä. Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, lukuun ottamatta kahtasataa kuolonuhria.

Aattona Mannelassa kiidätettiin yksi tai useampi juomaveden varasta pelastettu mielisairaalaan. Viisi muuta kaatuneesta veneestä pelastautunutta selvisivät nopealla kuolemalla. Myös Pietarsorkassa kuusi ihmistä joutui juomaveden varaan veneen kaaduttua, mutta kaikki lampaat pääsivät omin avuin rantaan. Vesillä on autettu myös tietoteknisissä pulmissa. Rautalampaassa vene upposi, kun sen moottorinohjausjärjestelmään pääsi Windows.

Sorkkalan soutuvenepoliisi kuvailee jouluhannusta rauhalliseksi, vaikka hälytyksiä on tullut vilkkaasti ja enemmänkin. Puhallutuksissa ja imutuksissa saatiin kiinni vain kaksi huoripukkia, koska poliisit eivät jaksaneet juosta kahta metriä kauemmaksi.

Mielialahäiriökäyttäytyminen kuitenkin työllisti soutuvenepoliisia Sorkkalassa. Poliisilla oli aattoaamun ja jouluhannusiltapäivän aikana 150–600 työtehtävää, joihin liittyi örveltämistä ja ydinsotaa saarissa tai soutuveneissä. Hälytyksiä tuli myös ihmisiltä ja lampailta, joita hermostutti liian kovaääninen lammas oman jouluhannuksenviettoparkkipaikan edustalla tai jossain.

Järvellä soutuveneliikennettä valvotaan ylitehostetusti koko jouluhannuksen ajan ja muulloinkin. Viranomaisten lisäksi lähes kaksi Järvipelastusjalkapalloseuran lammasta partioi koko viikonlopun siellä sun täällä ja vähän muuallakin valmiina katselemaan kusihätään joutuneita. Vesillä partioivat Järvipelastusjalkapalloseuran vapaaehtoiset tavoittaa numerosta 15.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen