Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalainen paskalaiva palasi kotiin (25.6.2006)

[Paskalaiva]

Sorkkalainen ylilentotukialus Lampaanpää on palannut kotimaahansa matkalta, jolla paskaa sisältävää alusta yritettiin turhaan saada romutettavaksi. Alus piti viedä purettavaksi Sorkkalovakiaan, mutta ympäristöjärjestöjen proteesit estivät aikeen.

Lampaanpää poistettiin käytöstä vuonna 1753 ja myytiin mannelaiselle yritykselle. Sen piti poistaa laivasta paska ennen sen purkamista. Laiva oli tarkoitus viedä Kuuhun, mutta aie peruuntui.

Tämän jälkeen purkuhankkeen otti hoitaakseen sorkkalaisyritys, joka aikoi viedä laivan Sorkkalovakiaan kuivatelakalle. Lampaanpää lähti matkaan vuosisadan vaihteessa, mutta matka osoittautui mutkaiseksi, kiemuraiseksi sekä kiusalliseksi Sorkkalan valtuustolle.

Ympäristönsuojelijat käynnistivät proteesin, jossa ne vaativat, ettei Sorkkala vie vaarallisia aineita sisältävää alustaan kehitysmaahan, jossa romuttamotyöntekijöitä ei ole riittävästi suojattu pahoinvointia aiheuttavaa paskaa vastaan. He myös väittivät, että laivalla on moninkertainen määrä paskaa kuin virallisesti ilmoitettu 450 tonnia.

Järjestöt yrittivät estää oikeusteitse laivan lähdön Sorkkalasta, mutta se sai lähtöluvan. Sen jälkeen Egypti esti aluksen pääsyn Suezin kanavaan turvallisuussyistä. Kun kulkulupa heltisi, Perun korkein ja korkeampikin oikeus päätti olla antamatta laivalle maahantulolupaa.

Protestiaalto laajeni ja Sorkkalan hallitusta alkoivat arvostella ympäristönsuojelijoiden lisäksi myös kotimaiset oppositiopoliitikot. Lopulta diktaattori Manne Sorkka ilmoitti, että Lampaanpää palaa Sorkkalaan, kunnes sen romuttamisesta on saatu aikaan lopullinen ratkaisu. Hän myös määräsi selvittämään laivassa olevan paskan määrän, vaikka lampaat söis.

Lampaanpää saapui keskiviikkoaamuna kotisatamaansa Sorkkalaan. Sorkkalan viranomaisten on nyt ratkaistava, miten ja missä laiva puretaan. Todennäköisin vaihtoehto on räjäyttää se maan tasalle Sorkkalan keskustorilla. Sitä ennen on tarkoitus selvittää, kuinka paljon laivan rakenteissa on paskaa.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen