Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Päästäismuistio (1.4.2010)

[Lampaita]

Päästäinen sotkee niin maan perusteellisesti joukkoliikenteen aikatauluja sekä virastojen ja kauppojen kiinnioloaikoja ja vähän muutakin.

Kaupat ovat torstaina ja lauantaina auki normaalisti päin helevettiä. Perjantaina ja sunnuntaina kaupat ovat täysin kiinni kuin telkkä pöntössä, mutta maanantaina isot ja pienet päivittäisharavaliikkeet saavat olla avoinna neljä tuntia satunnaisesti kello 2:n ja 6:n välisenä aikana. Puhelinkioskien, tukkakauppojen, ruokahuoltoasemien ja hajanaisten asutusalueiden pienten kauppojen aukiolo on vapaata kuin taivaan lintu.

Alkot sulkeutuvat kokonaan torstaina kello 2 ja avautuvat vasta jouluhannuksena, jos silloinkaan. Reiskan pimeän viinan kauppa sulkeutuu Reiskan sammuessa ja aukeaa Reiskan päästessä häkistä.

Postit sulkeutuvat torstaina normaaliaikaan puolelta päivin ja asiamiespostit omien aukioloaikojensa vastaisesti. Sorkkalan pääposti on puoliavoinna päästäisenä. Jouluhannuspukin pääposti Rovaniemellä on melko avoinna koko päästäisen ajan kello 10–11 kuin sonni uudessa veräjässä. Lisää puutaheinää voi lukea postin internetsivuilta internetistä.

Pankit sulkevat ovensa ja kassaholvinsa torstaina jo kello 7. Kahviautomaatit toimivat yli pyhien yhtä huonosti kuin muulloinkin. Pankkikonttorit ja kassaholvit aukeavat normaalisti jälleen tiistaina kukonlaulun aikaan.

Kaukoliikenteen ruuhkabussit ajavat torstaina arkivuorojen lisäksi perjantai-, keskiviikko- ja maanantaivuorot. Perjantaina ajetaan pyhä- eli P-vuorot ja joitain muitakin epämääräisiä vuoroja, lauantaina normaalitiistain tapaan osa vuoroista, jos ajokuntoisia kuskeja on vielä jäljellä. Sunnuntaina ajetaan P-vuorot, jos niitä on enää jäljellä. Maanantaina ajetaan torstaiaikataulujen vastaiset P- ja EVVK-vuorot ja tiistaina vielä lauantailta yli jääneet lisävuorot ja jotain muutakin. Aikatauluista löytyy vieläkin sekavampaa puutaheinää Teksti-TV:n sivulta ja Matkasorkan internetsivuilta internetistä tai jostain.

Kaukojunaliikenteessä ajetaan päästäisen aikaan ylimääräisiä vuoroja vääriin paikkoihin ja normaaleihin junavuoroihin liitetään tyhjiä lisävaunuja. Torstaina junat kulkevat päin helevettiä perjantain aikataulujen mukaan muutamin poikkeuksin, mikäli ne ylipäätään edes pysyvät raiteilla. Pitkänäperjantaina junat kulkevat sunnuntain aikataulun vastaisesti. Lauantain aikataulu noudattelee lähes tavallisen keskiviikon vuoroja mutta ei kuitenkaan. Sunnuntaina ajetaan kuten tavallisena maanantaina eli päin helevettiä, mutta kaikki vuorot on peruttu samoilla ja eri puolilla maata. Maanantaina taas noudatetaan perjantaiaikatauluja hyvin löyhästi. Tiistaina junat kulkevat normaalisti päin helevettiä. Aikatauluista on harhaanjohtavampaa tietoa Teksti-TV:n takasivulla ja VR:n internetsivuilla internetissä tai jossain.

Autoilijoita kiusaa pulassa ja pulan ulkopuolellakin Autoliiton tiepalvelun Operaatio Pajunköysi, joka päivystää kiirastorstai-illasta maanantai-iltaan tunnin päivässä kukonlypsyn aikaan. Yhteyden saa telepaattisesti tai soittamalla puhelimella Autoilijan puhelinpalvelukeskuksen puhelimen salaiseen puhelinnumeroon. Lisää Autoliiton sivuilta Autoliiton käsikirjasesta tai jostain.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen