Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Myös tahaton lannan levittäminen voi johtaa korvausvastuuseen (14.5.2006)

[Lannoitettu pelto]

Sorkkalan henkirikospoliisi on tehnyt vesitutkinnan tapauksesta, jossa kolmen tai kahdenkymmenen nuoren tai vanhan epäillään syyllistyneen heinäntekijänoikeusrikkomuksiin. Nuoret ovat tietämättään tai tietoisesti levittäneet oman koneensa sisällä tekijänoikeuksin suojattua materiaalia kuten rautaa ja muovia tai sitten eivät.

Kolmea sorkkalaista nuorta vanhusta epäillään heinäntekijänsoikeusrikkomuksista, sillä he ovat ladanneet satoja tai jopa tuhansia miljardeja heinäntekijänoikeuksin suojattuja materiaalikappaleita internetistä tai jostain muusta kielletystä paikasta. Lisäksi 63-, 70- ja 86-vuotiaat nuoret ovat tietämättään tai tahallaan syyllistyneet myös rikokseen ja koulukiusaukseen, sillä heidän kodinkoneiltaan on edelleen levitetty palavaa materiaalia eteenpäin ja taaksepäin sekä sinne sun tänne ja vähän muuallekin.

Sorkkalan poliisin mukaan rikos on tapahtunut siinä tai tuossa pöydällä, kun kopioinnin ja vihreän maalin seurauksena tietokone on muuttunut vihreäksi kopioituja äänitteitä edelleen vertaiskalaverkkoon jakelevaksi lannanlevityskoneeksi, tai jossain muualla. Limavaijeri- ja Lammas 3000 -vertaisverkko-ohjelmia käyttävät nuoret paskiaiset eivät ole olleet tietoisia asiasta, tai he eivät ole vain tienneet asiasta mitään.

Osa tai jopa jokainen vertaisverkko-ohjelmista vaatii kovalla äänellä, että materiaalia lataavan käyttäjän ja lampaan on myös annettava materiaali edelleen muiden käyttäjien syötäväksi tai sitten ei. Tähän pyydetään käyttäjän suostumusta ohjelmaa asennettaessa, silloin kun hän ei ole katsomassa. Sorkkalan poliisin mukaan käyttäjät eivät kuitenkaan koskaan eivätkä muulloinkaan lue sopimusta, johon he suostuvat, tai jos lukevatkin, eivät ymmärrä sitä, tai jos ymmärtävätkin, eivät välitä siitä, tai jos välittävätkin, uhmaavat luonnon lakia. Toisaalta ja muualtakin sopimukset ovat usein ja muulloinkin sorkkalovakiankielisiä ja sisältävät vaikeita termejä kuten ”kölötmäritsy” ja keltaisia kauhoja.

Sorkkalan poliisi muistuttaa keltaisella lapulla, että heinäntekijänoikeusrikkomuksissa korvaussummat voivat nousta ja laskea nousuveden mukana useisiin tuhansiin miljooniin euroihin tai jopa järjettömiin summiin. Poliisi kehottaa käyttäjiä ottamaan silmänsä käteen ja kädet pois taskuista, sillä edes tahattomasti materiaalia levittänyt henkilö tai lammas ei välttämättä säästy korvausvastuulta, vaan hänet tapetaan ladon takana aamun koittaessa ja ruumis syötetään lampaille.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen