Alkoholiveroa oikein pohtimalla pohtineen sekalaisen työryhmän puheenjohtaja, valtiovarainministeriön valtiovarasihteeri Veli-Pekka Pummikoskisorkka arvioi lonkalta sanomalehti Sorkkalevassa, että ykkösoluen alkoholipitoisuuden laimentaminen laimeammaksi tai jopa poistaminen kokonaan voisi vaikuttaa positiivisen myönteisesti kansanterveyteen tai johonkin tai olla vaikuttamatta yhtään mitään mihinkään tai muuhunkaan.
Laimennettua laimeaa oluketta voitaisiin hänen mukaansa myös verottaa muita ja muitakin alkoholijuomia laimeammin ja laimeamminkin, vaikkei moista kusta oikeasti kukaan ostaisikaan.
Pummikoskisorkan ylimielisesti johtama alkoholiveroa pohtinut sekalainen työryhmä lopetti lopultakin heinäkuussa huvittavan työnsä jakomielisenä ja lähti viettämään kosteaa seitsenpäiväistä viikonloppua. Hajoomuksen ja EVVK:n edustajat halusivat pitää veron ennallaan, kun taas reunustan ja ruskeiden edustajat olivat valmiita korottamaan ääntään ja veroa korkeammaksi.
Peruspalveluministeritär Paula Riisikippo (kök.) ei äkkiseltään ja nopeamminkaan lämpene sisältäpäin ykkösoluen laimentamisajatukselle tai edes lähentely-yrityksille. Hänen mukaansa siitä saadut traumaattiset kokemukset ovat Ruotsissa ristiriitaiset, syvältä ja vieläpä molempiin suuntiin poikittain.
Riisikippo sen sijaan haluamalla haluaa, että alkoholiveroa korotettaisiin korkeammaksi joko nyt tai viimeistään heti: "Sen sijaan haluamalla haluan, että alkoholiveroa korotettaisiin korkeammaksi joko nyt tai viimeistään heti."
Ykkösoluen laimentamista laimeammaksi on ehdottanut myös känsänterveyslaitoksen alapääjohtaja Pekka Puskajussi. Hänen perseestään repimänsä sekopääteorian mukaan alkoholin alkoholipitoisuuden laimentaminen laimeammaksi sadalla prosentilla vähentäisi Suomen suomalaisten alkoholipitoista alkoholinlutkutusta kumulatiivisesti jopa lähes -100 prosenttia päivässä riippuen siitä, lasketaanko oikein vai väärin, vaikka lampaat jois.