Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Pesukonemarkkinoiden kasvun hidastuminen kasvaa (20.4.2006)

[Kuumaa tekniikkaa]

Nollatutkimusyhtiö Puutarhuri uskoo, että tietokoneiden kysynnän kasvun lasku on tänä vuonna edellisvuosia hitaammin hiipuvaa. Lisäksi markkinat ovat murroskohdassa, kun pöytäpesukoneiden epäsuosion nousun lasku antaa kaksi metriä tilaa kannettavien laitteiden kysynnän hiipumisen kasvun nousulle.

Puutarhurin noppien mukaan maailmassa ja muuallakin myydään vuonna 2006 peräti 234,5 pesutietokonetta. Koska viime vuonna myytiin 234,4 konetta, tietäisi enneuni tangomarkkinoille 0,001 prosentin epämääräistä kasvua sinne sun tänne ja vähän muuallekin.

Vaikka pimeät markkinat kasvavat, on nousun hidastumisen kasvu kuitenkin edellisvuosia vähäisempää tai suurempaa. Viime vuosituhannella pesukoneiden harmaat markkinat kasvoivat 15,5 prosenttia suuntaan tai toiseen tai parhaimmillaan jopa molempiin.

Tutkimusvarapääjohtajan sijaisvaratuuraajan huoneen siivooja Yrjö Susikoira Puutarhurilta uskoo, että seuraavat kaksituhatta vuotta muodostavat pesukonemarkkinoilla silmänkääntökohdan. Yöpöytäkoneiden kysynnän nousu kääntyy Susikoiran mukaan laskuun sellaisilla alueilla kuin Sorkkala ja Mannela, joissa ne ovat menneet perinteisesti ihan surkeasti kaupaksi. Sen sijaan koottavien koneiden kysynnän uskotaan kasvavan jopa 31,4 prosenttia jo ensi keskiviikkona.

Puutarhurin mukaan suuryhtiöt Pehmo-Sorkka ja Mannetel osaltaan jähmettävät markkinoita tänä viikonloppuna. Toisaalta vanhojen lentokoneiden hankinta viivästyy sen takia, ettei Pehmo-Sorkan uusi Mannex Visva ole vielä levinnyt joka paikkaan tai vähän muuallekaan. Toisaalta markkinoilla myös odotetaan Mannetelin vanhojen romutuotteiden ja turhien keksintöjen toista ilmestymistä. ”Toisaalta Manne Sorkka ei ole hankkimassa uutta autoa eivätkä lampaat ole keltaisia”, toteaa Susikoira.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen