Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Erkki Sorkka voitti Sorkkiksen avauskilpailun (16.4.2006)

Sunnuntaina Sorkkalassa ajettu formula Sorkkiksen ensimmäinen osakilpailu päättyi Speed-Sorkan Erkki Sorkan ylivoimaiseen voittoon. Erkki lähti kisaan varikolta, koska oli lämmittelykierroksella ajanut hemmetin kuuseen. Jo ensimmäisellä kierroksella Erkki pääsi 22. sijalle.

Ensimmäisellä kierroksella Manne-Vanteen Pekka Sorkka ja Kulagille täksi kaudeksi siirtynyt Ojkas Kesda ajoivat nokkakolarin. Manne-Vanteen huono tuuri jatkui. Pasi Sorkan toisella varikkokäynnillä varikkomiehistö poisti renkaat, mutta unohti laittaa uudet alle. Kuitenkin jo neljän minuutin päästä se huomasi virheen ja sai uudet renkaat laitettua. Tapahtuman takia Pasi menetti vain kaksi sijaa, mutta jo kolmen kierroksen jälkeen autosta loppui polttoaine.

Paalupaikalta lähtenyt Arska-tallin tallipäällikkö ja ykköskuski Artturi Sorkka näytti olevan jo matkalla kohti komeaa voittoa. Hän johti kaksi kierrosta ennen maalia Erkkiä jo kolmella kierroksella, kunnes moottori leikkasi kiinni, vetoakseli irtosi ja neljä rengasta puhkesi. Artturi joutui raahaamaan autoaan kaksi kierrosta, mutta tuli silti toiseksi.

Speed-Sorkan Seppo Sorkka oli kilpailun kolmas, vaikka joutuikin käymään kolme kertaa kisan aikana kusella. Fastpigin Veijo Sika ja Kalle Kana olivat seuraavina maalissa.

Kauteen ennakkosuosikkina lähteneelle Sworralle viikonloppu oli pettymys. Lauantain aika-ajossa molemmat autot hajosivat kappaleiksi ja talli karsiutui kilpailusta.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen