Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Raatoja vihannespusseissa ei haluta estää (18.3.2008)

[Hyvää ruokahalua]

Vihannespusseista Sorkkalassa löytyneet kuolleet elukanraadot eivät hätkäytä elintarvikevirasto Evirtsaa, sillä tuontimääriin nähden ne ovat hyvin harvinaisia ja kaiken lisäksi ne antavat oman hienostuneen ja muhkean lisäsäväyksen vihannesten muuten läyleähkölle maulle. Kaiken lisäksi Evirtsassa leikitään kuolleiden elukoiden kanssa muutenkin päivittäin.

"Tapausten tai joidenkin ehkäisy tai jokin on lähes tai ainakin melkein mahdotonta tai jotain eikä meitä tai muitakaan muutenkaan kiinnosta pätkääkään eikä edes senkään vertaa, vaikka lampaat söis. Valvontaa tai jotain emme voi ulottaa pelloille tai muuallekaan emmekä muutenkaan edes vaivauisi tekemään niin tai näin. Voimme vain ilmoittaa komission tai jonkun kautta muille EU-maille suojeluhälytysjärjestelmämme tai jonkun sellaisen kautta tarvittaessa tai tarpeettomasti tai muutenkin ja kehottaa vetämään epäillyt erät pois markkinoilta ja itseään turpaan", muljauttaa sukuelintarvikeylitarkastajan apulaisassistentti Pirjo Korpisorkkala Evirtsasta ja haukkaa pullaa, jossa on täytteenä kuollut oravan pää.

Tammikuussa tukuista vedettiin pois pakastevihanneksia, kun sorkkalaisen mielisairaalan hiiren ruoasta löytyi potilaan pää. Sunnuntaina sorkkalaisperhe löysi vihannespakasteista television. Löydös ei ole johtanut jatkotoimiin eikä mihinkään muuhunkaan.

Korpisorkkalan mielestä joissain tapauksissa todennäköisesti ei ehkä ole melkein ollut hirmuista terveydellistä vaaraa tai muutakaan eikä kuluttajien ole syytä joutua silmittömään paniikkiin, kunhan he välttävät vihanneksia. Tarpeettomat takaisinvedotkin maksavat muun muassa kuolinilmoituskuluina. Potilaslöydöksestä ilmoitettiin puolikkaassa sanomalehdessä ja Sorkkalan punaisen yleisen käymälän pöntön seinämällä sinisellä tussilla, jossa oli lukkiutuva punainen korkki.

Sisäsiitosmarkkinoiden vihanneseriä tutkii tarvittaessa myös tullilaboratorio, kun se saa mielivaltaisen epäilyn rotuhygieenisesti arveluttavista löydöistä ja täysikuu on linjassa Venuksen kuninkaan kanssa arkisunnuntaina.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen