Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Useita kaivohuijauksia ilmennyt (3.1.2006)

[Pahamaineinen kaivo]

Sorkkalan rikospoliisi tutkii kymmentä tapausta, jossa Manne-myymälän suomalaiset verkkokauppa-asiakkaat ovat joutuneet sähköpostihuijauksen uhreiksi.

Suomalaisten kauppojen asiakkaille lähetettiin viime vuoden loppupuolen alussa useaan kertaan ja enemmänkin huijaussähköposteja, joissa heitä on pyydetty hyppäämään kaivoon. Viestejä on lähetetty sekä muinaishepreaksi että suomeksi. Nyt rikospoliisi tutkii kymmentä tapausta, jossa ihmiset ovat typeryyttään hypänneet kaivoon.

Yhtä tapauksista pidetään varmana tai sitten ei, Manne-TV uutisoi. Asiakas juoksi kohti naapurinsa kaivoa ja hyppäsi vauhdilla sinne pää edellä. Loput tapaukset ja muutkin ovat vielä Manne-myymälän viestintäjohtaja ja herra isoherra Manne Sorkan mukaan auki tai kiinni.

”Järki on lähtenyt asiakkaiden päästä, mutta ei tiedetä, onko se jo vaihtanut omistajaa vai onko se ulkomaalaisella ja vielä saatavissa takaisin”, Sorkka toteaa Manne-TV:n uutisten mukaan.

Huijausviestejä lähetettiin suomalaisille jopa triljoonia ja enemmänkin, vaikka lampaat söis. Silti tapausten todelliset vahingot jäänevät vain kymmeniin miljooniin henkiin. Sorkka kiitteleekin suomalaisten olleen valppaina kuin pässi pääsiäisenä.

”Jos joku nyt menee vahingossa hyppäämään kaivoon, niin toivomme, että hän kuolisi mahdollisimman nopeasti eikä jäisi odottelemaan”, Sorkka kuitenkin toteaa.

Sorkkala sulki jo marraskuussa joitakin kaivoja huijausten takia.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen