Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Maailman kalleimmaksi arvioitu maalaus meni vahingossa rikki (27.12.2006)

[Vahinkoja sattuu]

Paavo Pikasson kuuluisaan maalaukseen Heinä on tullut reikä tai semmoinen. Sorkkalainen kasinopohatta Teuvo Viina tönäisi taulua vahingossa kirveellään esitellessään sitä tuttavilleen jokunen viikonloppu sitten tai joskus.

Asiasta kertoo sorkkalainen kirjailija ja käsikirjoittaja Noora Ehre Sorkkasanomien verkkosivuilla. Hän oli paikalla Viinan työhuoneessa sorkkalaisessa hotellissa, kun Viinan taistelukirves lennähti maalauksen läpi.

Ehre kertoo, että kun taulu oli räsähtänyt rikki, Viina oli ensin kauhistunut ja sitten revennyt nauramaan, että onneksi asialla oli ollut hän itse eikä kukaan muu, vaikkapa naapurin Kalle.

Sorkkasanomien mukaan Viina huomautti myöhemmin tuttavilleen, että kyseessä on loppujen lopuksi vain surkea töherrys, johon Pikasso aikoinaan käytti viisi minuuttia. Kukaan ei vahingoittunut eikä kuollut lukuun ottamatta naapurin Perttiä, Viinan kerrotaan muistuttaneen vahinkoa kauhistelleille seuralaisilleen ja muillekin.

Maalaus oli juuri vaihtamassa omistajaa ennätyshintaan

Maailman kuuluisimpiin taiteilijoihin lukeutuva sorkkalainen Paavo Pikasso maalasi Heinän vuonna 1932 rakastajattarettarestaan Maria-Terhi Valtterista. Noin metrinen reikä on nyt keskellä Valtterin vasenta käsivartta ja naamaa.

Viina oli vastikään sopinut myyvänsä teoksen keräilijälle 139 triljoonalla Sorkkalovakian simpukalla eli noin 111 eurolla. Myyntihinta olisi ollut kaikkien aikojen korkein maalauksesta maksettu summa tai sitten ei.

Toistaiseksi kovimpaan hintaan omistajaa on vaihtanut Kustaa Klimpin maalaus Keltainen lammas, joka myytiin kesäkuussa 135 triljoonalla simpukalla eli yli 107 eurolla.

Nyt Pikasson kuuluisaa taulua ei myydäkään. Se on tuhottavana, ja Viina on vaimonsa Ellan kanssa päättänyt pitää maalauksen edelleen itsellään polttopuina.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen