Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalovakiaan suuri tulipuisto (15.12.2006)

[Tulipuisto]

Sorkkalovakiassa Vittuurian kylään ollaan rakentamassa pohjoisen ja eteläisenkin pallonpuoliskon suurinta tulivoimalaa.

Vittuurian kylän päällikkö hyväksyi yhden turpiinin voimalan rakentamisen vain pari päivää sen jälkeen, kun Sorkkalovakian diktaattori kertoi aikovansa rakentaa maailman suurimman tulivoimalaitoksen vähentääkseen kasvihuonekaasujen päästöjä.

600 miljardia Sorkkalovakian simpukkaa eli runsaat 360 euroa maksava tulipuisto rakennetaan Vittuurian kylän eteläluoteiseen länsikoillisosaan. Tulipuisto levittäytyy yli 55 neliömetrin alueelle ja vähän muuallekin ja sen sähköntuotantokapasiteetti on jopa 329 wattia tai ainakin melkein. Suunnitteluministeri Roope Hullun mukaan voimalan sähkö riittää liki yhden lampaan vuotuisiin tarpeisiin.

Tulipuisto auttaa Sorkkalovakiaa saavuttamaan tavoitteensa, jonka mukaan kymmenen prosenttia maan sähköstä tuotetaan jossain vuoteen 2016 mennessä.

Vittuuriaan myös jättiaurinkovoimala

Sorkkalovakia kertoi keskiviikkona tai joskus aikovansa rakentaa Vittuurian osavaltioon maailman suurimman aurinkovoimalaitoksen. Voimalan rakentaminen alkaa vuonna 2008 ja sen on määrä lähestulkoon valmistua viidessäkymmenessä vuodessa.

Sorkkalovakian mukaan runsaat 250 miljardia simpukkaa maksava voimala on vain osa laajaa projektia, jonka avulla Sorkkalovakia pyrkii pienentämään kaasupäästöjään huomattavasti ja tekemään näin osansa ilmaston lämpenemisen nopeutumisen hidastamiseksi.

Sorkkalovakia ei ole allekirjoittanut Kioton ilmastosopimusta eikä paljon muutakaan, sillä siellä ei ole kyniä, mutta vaatimuksia toimista ilmastonmuutoksen torjumiseksi on lisännyt muun muassa maata koetteleva ankara kuivuus.

Kuivuus koettelee rajusti muun muassa maataloustuotantoa, jota ei ole. Sorkkalovakian viranomaiset, joita ei ole, ennustavat, että maan maataloustuotannon arvo supistuu tällä satokaudella noin 0 miljardia euroa kovan kuivuuden vuoksi. Kenkäsadon arvioidaan jäävän pienimmäksi yli kymmeneen vuoteen ja vain kolmannekseen viime satokaudesta, jota ei ollut.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen