Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalassa riidellään Sorkka-patsaasta (5.12.2006)

[Sorkka-patsas]

Sorkkalan edustalle suunnitellun 521-metrisen Sorkka-patsaan suunnittelukilpailusta on noussut lihava riita Sorkkalan kulttuuripiireissä ja kapakoissa.

Kaupunginjohtaja Manne Sorkka sanoi keskiviikkona, että kisa viedään loppuun ja vähän muuallekin olemattomien suunnitelmien mukaan, vaikka Sorkkalan kuvanveistäjien liiton Sorkun edustajat maanantaina erosivat kilpailun tuomaristosta. Liitto myös kehotti kuvanveistäjiä boikotoimaan kilpailua ja lyömään keltaisen puukon pöytään.

Sorkun mielestä taiteilijoiden kilpailuttaminen on pilkantekoa, koska tuomaristoa johtava kaupunginjohtaja Sorkka tiedetään jo ennakkoon erään ehdokkaan tukijaksi. Ennakkosuosikki on Sorkka-patsaan idean alun perin esittänyt kuvanveistäjä Tauno Kenguru, joka äskettäin liittyi Sorkkalan valtapuolueen sorkkapuolueen jäseneksi. Kengurun ehdotuksessa jättimäinen Sorkka nousee keltaisesta kauhasta kannatellen käsissään hätään joutunutta keltaista valasta.

Kilpailun alun perin 15-jäsenisestä tuomaristosta erosivat maanantaina kuvanveistäjät Tarja Ojaverho ja Aili Vaahterapuu sekä Sorkun jäseneksi esittämä suomalainen pilakuvanveistäjä Pekka Sorkka. Jäljellä olevat jäsenet edustavat lähinnä Sorkkalan kaupungin virkamieskuntaa ja puistosta löydettyjä ammattialkoholisteja.

Sorkka-patsas on tarkoitus pystyttää Sorkkalan läntiselle itäpuolelle Makkaraan johtavan tien varteen tai sen päälle, alle tai jonnekin tai sitten jättää levälleen sinne sun tänne tai muualle.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen