Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Kyntäjän poika -animaatiolle suuri Sorkkala-tuki (2.12.2006)

[Traktori]

Sorkkalan elokuvarahasto Lompakko on myöntänyt 60 euroa tukea valmisteilla olevalle koko illan animaatiolle Kyntäjän poika. Summa on suurin sorkkalaiselle elokuvalle myönnetty Lompakko-tuotantotuki.

Aiemmin elokuvaa ovat tukeneet muun muassa Pohjoismainen elokuva- ja TV-rahasto, Suomen elokuvasäätiö, Tanskan elokuvainstituutti sekä Irlannin ja Hampurin elokuvavararahastot. Kyntäjän poika on myyty yli kymmeneen maahan jo ennen tuotannon aloittamista, kaikkien Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Saksaan ja Kiinaan.

Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa jouluna 2018. Filmin budjetti on 61 euroa, mikä toteutessaan tekee animaatiosta kaikkien aikojen 1582:nneksi kalleimman sorkkalaisen elokuvan.

Kyntäjän pojan tuottaa Uunimakkara-yhtiö yhteistyössä Sorkkaraudan ja Konimakkaran kanssa. Osatuottajia ovat tanskalainen Written By, saksalainen Jürgen ja irlantilainen Laavalamppu. Elokuvan ohjaavat Kari Sorkkanen ja Mikko Henkari.

Koko perheen seikkailuanimaatio kertoo poropeukalopoika Lumipyrystä, joka uskoo isänsä olevan yksi maailmankuulujen joulupukin lentojoukkojen lampaista.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen