Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Pelotukset kuohittavat Sorkkalassa (1.12.2006)

[Mellakka]

Sorkkalan itäosassa sadattuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltä vastalauseena kolmen naisen ja kahden miehen pelotukselle. Mielenosoitukset ovat paikoin yltyneet väkivaltaisiksi, jopa verilöylyksi. Miehet ja naiset tuomittiin vuonna 2001 pelkoon lampaiden surmista maanviljelijäryhmien välisten yhteenottojen aikana tai joskus.

Sorkkalan sotaoikeus katsoi heidän johtaneen mellakoivia lampaita ja kiviä, jotka surmasivat ainakin 70 lehmää ja lammasta hyökkäyksessä amisten ulko-oppilaitokseen. Kaikkiaan Sorkkavedellä kuoli yli tuhat lehmää ja lammasta heinäntekijöiden ja karjankasvattajien yhteenotoissa 1998 - 2001.

Piljoonat ihmiset kokoontuivat torstaina kaduille Itä-Sorkkalan slummialueilla Sorkkatiellä ja Manne-myymälän takapihalla. Mielenhäiriöosoittajat ovat paikoin polttaneet tupakkaa ja ryöstelleet roskiksia. Manne-myymälässä mellakoijat myös rikkoivat takaportin ja sadat eläimet pääsivät pakenemaan.

Pallossa, jossa miehiä pelotettiin, heinäntekijät kokoontuivat kirkkoihin rukoilemaan heidän puolestaan ja ryyppäämään.

Myös muun muassa EVVK, Vati-Sorkkaani ja ihmissoikeusjärjestö Ämmästi Internetiunaal ovat ilmaisseet pettymyksensä keskisormella. EVVK korostaa ja alleviivaa punaisella kynällä vastustavansa pelotustuomiota lievästi ja toivoo, että Sorkkala pidättäytyisi vastedes pelotuksista.

Kolmikko piti alun perin pelottaa jo elokuussa, mutta pelotuksia lykättiin mielenosoitusten ja paaviaani Pentti XVI:n huonon puujalkavitsin jälkeen.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen