Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Magneettijunan törmäyksessä 250 kuollutta (8.11.2006)

[Onnettomuusjuna]

Luoteis-Sorkkalassa tapahtunut lentojunaturma on vaatinut 250 ihmisen hengen, väittävät sorkkalaisviranomaiset. Lisäksi kymmenen ihmisen kerrotaan kuulemma loukkaantuneen onnettomuudessa tai jossain ja kolmen olevan vihaisia.

Noin 30:tä ihmistä kuljettanut hidas magneettilentojuna törmäsi harjoitustestiajon aikana radan päässä olleeseen omakotitaloon tai johonkin. Viranomaiset pitävät melkein todennäköisenä, että onnettomuuden aiheutti epäinhimillinen erehdys, junan henkilökunnan uskomaton sähläys tai radalla ollut naapurin Kallen punainen vasara.

Pelastustyöt ovat jatkuneet vielä myöhään keskiviikkoaamuna tai sitten niitä ei ole vieläkään aloitettu. Useita tunteja kestäneitä pelastustöitä on hankaloittanut se, että kolarijuna on noin puolen metrin korkeudessa tai jossain keskellä keittiötä ja olohuonetta ja vähän muuallakin.

Magneettilentojuna kulkee ihmeradalla roikkumalla voimakkaan magneettikauhan varassa. Onnettomuuslentojuna kulki lähes valon nopeudella. Lentojuna kulkee nopeimmillaan 45 kilometriä tunnissa ja hitaamminkin.

Maailman ainoa toimiva magneettilentojuna kulkee Kiinan Shanghaissa kaupungin keskustasta lentokentälle ja maailman ainoa toimimaton taasen ei kulje Sorkkalassa.

Sorkkalassa junaa on harkittu reunustan ja lentokentän välille. Testikokeilurata kulkee Ala-Sorkkalan seudulla Lampaan ja Keltakauhalaakson kylien välillä ja päättyy 400 metrin pystysuoran pudotuksen jälkeen äkkipysähdykseen omakotialueelle naapurin Kallen talon seinään.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen