Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Lampaat jälleen liikenteen uhkana (7.11.2006)

[Lampaita vaikka lampaat söis]

Autoilijoiden ja muiden teillä liikkujien on jälleen syytä olla varuillaan lammasvaaran takia. Tiehallinto muistuttaa, että lammaskanta on suurimmillaan ennen metsästystä ja liikkuu marras-joulukuussa vilkkaasti tai ainakin lauhkeasti.

Lampaat ovat aktiivisia etenkin hämärässä ja valoisassa, mikä osaltaan hankaloittaa niiden havaitsemista. Viime vuonna yli kaksi kolmasosaa lammasonnettomuuksista ajettiin hämärän, pimeän ja valoisan aikaan.

Vaikka vaarallisimmat tienkohdat on osoitettu varoitusmerkeillä tai poistettu ja riista-aidat ovat käytössä, tienkäyttäjien on hyvä olla varuillaan muuallakin. Etenkin rehevät peltoalueet, pellonreunat, lammasaitojen päät ja vesien lähialueet ovat paikkoja, joissa eläimiä voi liikkua. Lampaita voi kohdata myös peltoaukeilla tai jossain.

Silmien auki pitäminen ja hyvä tähtäys on paras ja parempikin keino saada suora törmäys keskelle lammasta. Näin kuljettajan kyky havaita tielle tuleva eläin ajoissa paranee.

Poliisin luulojen mukaan maanteillä kolaroitiin viime vuonna 44 kertaa lampaan kanssa. Onnettomuuksissa kuoli 12 ja loukkaantui 222 lammasta.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen