Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Kannettava murtuu alle minuutissa lekalla (28.10.2006)

[Lekalla homma hoituu]

Langattomien ja naruttomien sähköverkkolaitteiden majuriohjelmistoissa piilevät haavoittuvuudet saattavat päästää hyökkääjän tai jopa maalivahdin PC:lle telepaattisen yhteyden kautta, tietoturvatutkijat varoittivat Sorkkalan Keltainen kauha -hakkeritapaamisessa tai jossain.

Tutkijat Taavi Mainari ja Joni "Kakku" Elukka ovat kehittäneet keinon murtaa esimerkiksi Omenan Pikkukirja alle minuutissa. Mainari korostaa hyökkäysvideossa, että hyökkäys ja puolustus on mahdollinen myös muilla tietokoneilla, sekä pöydällä olevilla kannettavilla että kannettavilla pöytäkoneilla.

Koneen voi saada kokonaan haltuunsa antamalla sille lekalla oikein isän kädestä, uutispalvelu Uutiset.evvk raportoi. Mainarin mukaan tämänkaltaiset majurivirheet ovat melko ja erittäin yleisiä, ja alan nollatutkijat ovatkin keskittymässä entistä enemmän majuriongelmien ja hirvien metsästykseen käyttöjärjestelmien sijasta.

Tutkijoiden löydöstä ei ole välitöntä vaaraa langattomien sylikoirien käyttäjille. Mainari ja Elukka eivät julkaise hyökkäyksensä yksityiskohtia eivätkä he tehneet hyökkäystä laivalla yleisön edessä estääkseen sääntöjenvastaisesti menetelmän kopioinnin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen