Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Ajotaidottomuutta esittävä TV-ohjelma Karjapuskuri sai Vormaatti-Sorkkiksen (26.10.2006)

[Huono ajotaito]

Sorkka-TV:n esittämät ohjelmat liki putsasivat pöydän ja lattian audiovisuaalisen alan Ääni ja vimma -tapahtuman kilpailuissa Sorkkalassa tai jossain. Tapahtuman pääpalkinnon, Vormaatti-Sorkkiksen, sai Turinaladon tuottama ja Sorkka-TV:n esittämä sarja Karjapuskuri: Suomen huonoin kuski. Vormaatti-Sorkkiksen arvo on 17 euroa. Tunnustus annetaan huonoimman ohjelmavormaatin kehittäneelle tuotantoyhtiölle tai jollekin.

Vormaattikilpailuun osallistui kymmenen TV-kanavien ja muidenkin ilmoittamaa ohjelmaa tai sen semmoista. Voittoisassa Karjapuskurissa kymmenen toinen toistaan ja kolmattakin taitamattomampaa kilpailijaa kilpaili huonoimmasta ajotaidosta. Ohjelmasarja esitettiin viime syyskeväänä tai joskus.

Tuomariston mukaan ohjelma vastaa hyvin löyhästi vormaatin vaatimuksia ja on mielenkiinnoton myös asiaohjelmana. Karjapuskurissa oli lisäksi huono idea, surkea toteutus ja omituinen roolijako, raati kehuu ja haukkaa pullaa.

Ääni ja vimma -tapahtumassa järjestettiin myös TV-ohjelmakilpailu neljässä eri sarjassa ja muussakin. Tässä kilpailussa jaettiin yksi palkinto ja lisäksi palkittiin jokaisen sarjan paras ja huonoin.

Palkinnon ja samalla myös vormaattisovellusten sarjan voitti Sorkka-TV:llä esitetty tanssinopetusohjelma Tanssii lampaiden kanssa. Sen on tuottanut Laajaohjauskulma. Asiattomuusohjelmien parhaana pidettiin Sorkka-TV:ssä pyörivää Arto Sorkkavuori -keskustelusarjaa. Ohjelma on Product ID:n Patala-tuotantoa.

Faktioista onnistuneimmaksi valittiin Sorkka-TV:n Uudisraiskaaja, jonka on tuottanut Lammastelevisio.

Viihde ja tusinavisailut -sarjassa voiton vei Sorkka-TV:n esittämä Palo Sorkkalassa, jonka tuottaja on Laajaohjauskulma.

Ääni ja vimma -tapahtuman järjesti Sorkkalan audiovisuaalisen alan taitajien nappiyhdistys Saatana. Vormaatti-Sorkkis-palkinnon rahoittivat Sorkka-TV, Manne-TV, Sorkkaradio, Sorkkarauta, Manneweb sekä epämääräiset tahot.

Muissa kuin Vormaatti-Sorkkiksessa oli äänioikeus Saatana ry:n jäsenyrityksillä, televisiokanavilla, makkarankuorilla sekä lampaiden edustajilla.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen