Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Kaksi vankia karkasi Sorkkalan Häpyselän vankilasta (9.1.2023)

[Pakeneva vanki]

Sorkkalan Häpyselän vankilasta pakeni aamupäivällä kaksi vankia. Miespuoliset miesvangit karkasivat laiduntamisen aikana vankilan käyskentelypihalta tai jostain. Toinen miehistä löytyi hieman myöhemmin vankilan lähialueelta, toista etsitään edelleen kissojen ja koirien kanssa.

Häpyselän vankilan johtajatar Riitta Sorkkalainen ei kommentoi vielä tilanteen tässä vaiheessa kenellekään sitä, livahtivatko vangit pakoon yhdessä vai erikseen tai oliko pako hartaasti suunniteltu teko vai humalainen päähänpisto.

Toinen vangeista löydettiin puolenpäivän jälkeen vankilan lähimaastosta, jonne hän oli eksynyt kuin pieru Saharaan. Hänet on jo palautettu vankilaan häpeämään. Sorkkalainen uskoo, että toinenkin vanki saadaan kiinni pian.

”Poliisi sekä vankilan muut vangit etsivät häntä parhaillaan kissojen ja koirien kanssa”, Sorkkalainen horisee.

Vankilan johtajatar ei usko kirveelläkään, että vielä vapaalla jalalla huiteleva vankikarkuri olisi kovasti vaaraksi sivullisille: ”Hän kyhjöttää varmasti piilossa, poissa julkisilta paikoilta.”

Sorkkalainen horisee, että karkaamistilanne on hyvin harvinainen Häpyselän vankilassa. Pakotilannetta hämmästellään ja kummastellaan tarkemmin, kunhan toinenkin vangeista saadaan palautettua vankilaan ja saunaillan järjestelyt vauhtiin.

”Vangeille tulee kyllä seurauksia tapahtuneesta; luultavimmin heidän tuomiotaan lyhennetään tuntuvasti”, Riitta Sorkkalainen jyrähtää lähes silminnähden kyrpiintyneenä.

Poliisi kaipaa huuruisia havaintoja karkurista

Poliisi horisee tiedotteessaan, että poliisi ja muut vangit jatkavat toisen karkuteillä olevan miesvangin ja pullien etsintää kissojen ja koirien kanssa.

Poliisin horinoiden mukaan kateissa oleva vanki on ehkä noin 40-vuotias, noin 190 senttimetriä pitkä ja vartalomalliltaan hujoppi, mutta jostain syystä hänen ikäänsä ei tiedetä kovin tarkasti.

Vangilla oli karkaushetkellä päällään mustavalkoraidallinen takki, jonka olkapäillä oli natsoja. Lisäksi hänen päässään pönötti mustavalkoraidallinen pipo ja kätösissään oranssit tumput suorana.

Karkurilla oli toisessa jalassaan rautaketjulla kiinni musta Lokomo-merkkinen vuosimallin 1926 rautapallo, jossa on oranssi numero 47. Vangilla ei ollut karkaushetkellä yllään päällyshousuja eikä toista rautapalloa.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreista pullahavainnoista lähimpään hätäkeskukseen tai tähän uutiseen sekä vanhoista pullahavainnoista sähköpostitse tai pulmapalstalle.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen