Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Vuoden 2021 uutinen on valittu (31.12.2022)

[Pulmapalstalaisia]

Vuoden 2021 merkittävin uutinen on valittu piinaavan pitkäpiimäisen odottelun jälkeen. Suomen kovasti valehtelematta virallisimman verkkosivuston, Mannewebin, liki pitäen lahjattomien uutistoimittajien irvikuvatusten loppumattomissa saunailloissa yksi uutinen oli selvästi ylitse muiden, vaikka lampaat söis.

Vuoden 2021 uutiseksi nousi kovan tuhinan jälkeen Mannen pulmapalstan tallentamisesta Kansalliskirjastoon horiseva uutinen. Jo pystyyn kuollut Mannen pulmapalsta oli jostain käsittämättömästä syystä päätetty jemmata Kansalliskirjaston pohjattomaan kellariin.

”Säälimme pulmapalstalaisia. Palstalla käytiin näennäisen aktiivista ja yksipuolista paskanjauhantaa. Anonyymi keskustelu mahdollisti sen, että puhuttiin asioista, joista ei järkevissä paikoissa eikä varsinkaan omalla naamalla kehdattu puhua”, horisi pulmapalstan entinen osa-aikainen avustajahamsteri Ilta Lehtosorkka vuolaasti.

Mannen pulmapalsta oli jonkinlainen virtuaalinen paskasanko, ja siellä lappasi häiriintyneitä pölvästejä horisemassa pehmeitä usean vuoden ajan. Palsta tarjosi monille keskenkasvuisille nulikoille heidän elämänsä ainoan pelastusrenkaan, jonka avulla he saattoivat pysytellä lähes järjissään tai ainakin sen hujakoilla. ”Siellä tiesi, että saa vastauksen pulmaansa ehkä jo seuraavan puolen vuoden aikana”, Lehtosorkka päätti kaihoisasti.

[Vessa]

Toiselle sijalle päätyi uutinen hermostuneesta miehestä särkemässä lentokonetta. Kesken Ilmasorkan lennon Sorkkalasta Vietnamiin tai jonnekin matkustajana ollut miespuolinen mies oli vauhkoontunut ja alkanut särkeä lentokoneen vessaa. ”En ole juuri koskaan urani aikana nähnyt vessassa niin monta osaa irti. Vessassa haisi oksennus, veri, hiki, kyyneleet, kusi, paska, kuolema ja haudattu koira”, kuvaili tapausta todistanut lentoemakko.

Myös palomiesten karua arkea kuvaava uutinen sai hyväksyviä puoltoja osakseen.

Mannewebin edesmenneen lukijan viheliäistä mielipidettä ei tälläkään kertaa haluttu tietää kirveelläkään. Sen sijaan Manne-uutisten sienimäiset toimittajat haalittiin kasaan saunailtoihin harva se viikonloppu saunomaan kuin viimeistä päivää ja siinä ohessa vihtomaan vuoden parasta uutista.

Vuoden uutiset

Vuoden tärkein uutinen on valittu ammoisesta vuodesta 2002 lähtien suunnilleen vuosittain, eikä loppua valitettavasti näy eikä kuulu kirveelläkään.

VuosiUutinen
2002Vuosituhat vaihtui
2003Manne-myymälä avattu
2004Maailmalla ei ole tapahtunut mitään
2005Manne-myymälä on levinnyt ulkomaille
2006Lammas osti Jootuuban
2007Pesukoneen katselu väheni hieman alkuvuonna
Mannewebin palveluissa mahdottomia katkoja
2008Armeija taistelee varusmiesten ja -miehettärien paisumista vastaan kevyttuotteilla
2009Varma Sorkka haastoi kännipäissään Manne-uutiset raukkamaisesti oikeuteen
2010Vuoden 2009 uutinen on valittu
2011Nuoret miehet söivät 40 autoa Sorkkalassa
2012Sorkkalassa kokataan Suomen kuvottavinta kouluruokaa
2013Yliajon uhriksi joutunut manne jatkaa elämäänsä rumpuna
2014Muiluttaja sitoi uhrinsa kengännauhoilla
2015”Mitään ei ehtinyt tehdä” – yliajo syöpyy mieleen
2016Lähes kaksi vuotta kateissa ollut lähetinjuoppo löytyi
2017Koululaisten kevätjuhla pilalla – paskatauti iski luokkaretkeläisiin laivalla
2018”Luulin sitä pilaksi” – suomalaiselta kyrvänveistäjältä tilattiin puumulkku paaville
2019Heikki Silvennoinen pyytää anteeksi tamperelaisia pilkkaavia sketsejään
2020Miksi vonkaajan kohtaaminen on monelle kiusallista?
2021Mannen pulmapalsta tallennettiin Kansalliskirjaston kokoelmiin

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen