Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Manne-myymälän asiakastietoja epäillään urkitun (25.11.2022)

Manne-myymälän epäpätevän työntekijän tai työntekijättären epäillään lonkalta urkkineen huomattavan määrän asiakastietoja omin lupineen ilman asianmukaista tai minkään muunkaan mukaista tai mitään muutakaan perustetta lukuun ottamatta vilpitöntä uteliaisuutta.

Sorkkalan poliisi tutkii asiaa epäiltynä tietosuojarikoksena tai tietosuojarikoksen poikasena ja haukkaa pullaa. Tällä hetkellä poliisi epäilee työntekijän tai työntekijättären käpistelleen perusteetta kovasti valehtelematta noin 200 miljoonan henkilön ja henkilöttären arkaluontoisia henkilö- tai henkilötärkohtaisia tietoja punastuttavan varren kanssa.

Manne-myymälä horisee, että tapaus putkahti ilmi omavalvonnan kautta reittä pitkin.

”Meillä on kovasti valehtelematta hyvin tarkat lokitiedot, joilla pystymme seuraamaan asiakastietojen käsittelyä ja jopa asiakkaiden yksityiselämää vähän liiankin tarkasti. Kun epäily syntyi ja asiaa selvitettiin kissojen ja koirien kanssa, niin kävi kuin kävikin ilmi, että varsin laajalti rikoksesta epäilty henkilö tai henkilötär oli kuin olikin käynyt katsomassa asiakastietoja kuin sonni uutta veräjää”, Manne-myymälän tietoturhapäällikkö Varma Sorkka horisee.

Poliisin tiedotteen horinoiden mukaan epäilyt teot ovat tapahtuneet vuosien 1984–2022 aikana tai jonain muuna aikana tai jopa ajan ja paikan ulkopuolella limbossa. Rikoksesta epäilty henkilö tai henkilötär ei enää työskentele Manne-myymälässä kirveelläkään vaan on joutunut siirtymään kadulle myymään itseään.

Poliisi horisee olevansa kolmannen asteen yhteydessä henkilöihin ja henkilöttäriin, joiden tietoja epäillään pällistellyn perusteetta.

Manne-myymälän tietoturhapäällikkö Varma Sorkka horisee uskovansa, että asiakastiedot eivät ole levinneet kovin laajalle kuin Jokisen eväät: ”Mitään selvää merkintää siitä, että tietoja olisi viety järjestelmän tai minkään muunkaan ulkopuolelle tai tulostettu tai monistettu tai valokuvattu tai videoitu tai äänitetty tai kopioitu kynällä ja paperilla tai pantu muistiin, ei ole eikä tule.”

Tapauksen kankea esitutkinta lyllertää vasta alkuvaiheessa, eikä poliisi tässä vaiheessa tai missään muussakaan vaiheessa tai edes kaikkien vaiheiden ulkopuolella kommentoi tutkintaa tai mitään muutakaan puolella sanallakaan vaan haukkaa kokonaista pullaa. ”Tapauksen kankea esitutkinta lyllertää vasta alkuvaiheessa, eikä poliisi tässä vaiheessa tai missään muussakaan vaiheessa tai edes kaikkien vaiheiden ulkopuolella kommentoi tutkintaa tai mitään muutakaan puolella sanallakaan vaan haukkaa kokonaista pullaa”, kommentoi poliisi tutkintaa ja vähän muutakin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen