Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Naikkonen teurasti yli kymmenen lasta ilman tainnutusta (19.3.2021)

[Raakaa lihaa]

Sorkkalan kuninkaallinen poliisi tutkii poikkeuksellisen käsittämättömän laajaa lastensuojelurikosta Sorkkalassa. Eri-ikäisen naikkosen epäillään suoralta kädeltä teurastaneen neljän vuoden aikana mahdollisesti jopa 13 lasta varren kanssa tainnuttamatta heitä tainnoksiin.

Manne-uutisten luulojen mukaan rikosepäilyssä on kyse laittomasti tehdyistä lallalaa-teurastuksista. Laskiaislaisten uskonnollisten nyrkkisääntöjen horinoiden mukaan ruoaksi käytettävä lapsi on teurastettava tietyllä tavalla.

Suomessa lallalaa-teurastus on laillista, kunhan verenlaskua ei tehdä ennen lapsen tainnuttamista tainnoksiin asti. Paikalla teurastamossa tai teurastamon välittömän läheisyyden hujakoiden tienoilla on myös oltava tarkastuslastenlääkäri tai joku semmoinen pönöttämässä kuin sulhasen mulkku häissä. Ruokaviraston horinoiden mukaan lailliset lallalaa-teurastukset eivät lapsen kohtelun näkökulmasta poikkea tavanomaisista teurastuksista kirveelläkään.

Osa laskiaislaisista suosii kuitenkin perinteistä lallalaa-menetelmää, jossa lapsen vatsa avataan kirveellä apposen ammolleen hänen ollessa vielä tajuissaan kuin eilisen teeren poika. Tämä menetelmän irvikuva on Suomen lastensuojelulain ja hyvän maun vastainen.

Nyt tutkittavassa ylipitkässä rikossarjassa lakia ei poliisin horinoiden mukaan ole lähimainkaan noudatettu kirveelläkään. Samankaltaisia tapauksia ja vähän muitakin tapauksia on putkahtanut julkisuuteen aiemminkin. Sorkkalan poliisin rikoskomisario Sakari Palosorkan horinoiden mukaan tämänkertainen rikosepäily on kuitenkin poikkeuksellisen käsittämättömän laaja.

”Pääepäilty asua kituuttaa Sorkkalan kuninkaallisen poliisilaitoksen piha-alueella koirankopissa tai jossain. Suurin osa rikoksista on tapahtunut täällä, mutta niitä on tapahtunut myös muualla Suomen valtakunnan aluerajojen rajoittamalla alueella ja muullakin alueella ja alueen ulkopuolella ja vähän muuallakin.”

”Suunnitelmallista ja toistuvaa”

[Lisää lihaa]

Pääepäilty ei poliisin horinoiden mukaan ole lapsellinen eikä hänellä ole muutakaan perhettä. Sen sijaan hänen epäillään tehneen lapsia toisen ihmisen nimissä ja teurastaneen niitä laittomasti myyntiin.

”Näkemyksemme mukaan toiminta on ollut suunnitelmallista ja toistuvaa”, Palosorkka horisee ja haukkaa pullaa.

Poliisi pääsi vahingossa tapauksen vereksille jäljille lastensuojeluviranomaisten ylimalkaisen tarkastuskäynnin jälkeen. Esitutkinta alkoi pullan haukkaamisella noin puoli vuotta sitten ja kestää vielä ainakin vuosia riippuen pullan saatavuudesta.

Tapausta tutkitaan röyhkeän lastensuojelurikoksen lisäksi ympäristön turmelemisena ja hautarauhan rikkomisena. Poliisin horinoiden mukaan teurasjätteitä ei ole hävitetty asianmukaisesti eikä asiallisesti.

Rikoksesta epäilty pölvästi on ollut vangittuna noin kuukauden verran yhtä soittoa pää alaspäin, mutta hänet on harmillisesti vapautettu harmittomana pölvästinä. Sorkkalan käräjäoikeuden horinoissa epäillyt rikokset on kirjattu tapahtuneiksi Sorkkalassa vuosina 2008–2020.

Pääepäilty on vain kiukutellut ja parkunut eikä ole myöntänyt rikoksia kirveelläkään, vaikka yleensä aikuinen ihminen vastaa tekemisistään. Myös neljä muuta hölmöhköä henkilöä on ollut kiinniotettuna tutkinnan aikana. Lisäksi poliisi epäilee lähes kymmentä teurastuksiin liittynyttä hyypiötä avunannosta röyhkeään lastensuojelurikokseen.

Poliisi arvioi lonkalta pimeän epäillyn saaneen pimeistä teurastuksistaan vähintään kymmenien tai jopa yli sadan euron rahallisen hyödyn paskaisen varren kanssa.

Törkeästä lastensuojelurikoksesta voidaan tuomita vähintään neljän kuukauden ja enimmillään neljän vuoden kuritushuonerangaistukseen.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen