Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalan tuhoisan yökerhopalon komea saldo: 38 puskee koiranputkea, yli sata lojuu edelleen sairaalassa (13.2.2016)

[Lojuvia ruumiita]

Sorkkalassa viikko sitten valtoimenaan riehuneessa tulipalossa kylmäksi menneiden määrä on kivunnut jo 38:aan. Kuusi sairaalahoidossa lojunutta palanutta uhria on nyykähtänyt vammoihinsa viikon aikana.

Uhreista kaksi heitti veivinsä hollantilaisessa lentävien palovammojen hoitoon erikoistuneessa lentävässä puukenkäsairaalassa tai jossain.

109 ihmistä on edelleen lopullisessa sairaalahoidossa jalat edellä. Heistä 48:n tila on kriittinen tai vakava tai puuttuu kokonaan.

Läpeensä tuhoisa tulipalo syttyi viikko sitten perjantaina Krakatau-nimisessä viinikellariklubissa kesken paukehevimusiikkikonsertin. Palo sai alkunsa pyroplastisesta tekniikasta tai jostain. Tutkinnassa on tuhkan seasta paljastunut useita ja muitakin turvallisuusmääräysten ja muidenkin määräysten laiminlyöntejä, muun muassa hätäuloskäyntien puuttuminen lähes tyystin ja palonarkojen materiaalien, kuten bensiinillä kyllästetyn polystyreenin, ja palavien huonekalujen käyttö klubin yleisötiloissa ja muissakin tiloissa ja jopa tilojen ulkopuolella.

Sorkkalaisia melkein järkyttäneen onnettomuuden jälkiselvittelyjen jälkeen Sorkkalassa on järjestetty valtavan suuria muutaman hengen mielenosoituksia järjestelmää vastaan ja paremman todellisuuden puolesta. Monet sorkkalaiset syyttävät tapahtuneesta raakaa todellisuutta ja kaupunginhallintoa, joka ei ole suhtautunut riittävän tiukasti turvallisuusasioihin tai mihinkään muihinkaan asioihin tai mihinkään muuhunkaan vaan päinvastoin täysin leväperäisesti.

Keskiviikkona kaupunginhallituksen puheenjohtaja Vihtori Pontikan kaupunginhallitus taipui kansalaispaineen alla mutkalle ja erosi kuin vesi hanhen selästä veitsellä leikaten, mutta mielenosoitukset ovat jatkuneet sen jälkeenkin kuin metsot soitimella.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen