Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Rekisteröinti estäisi lammasvarkauksia (16.9.2006)

[Tolppaan lukittuja lampaita]

Kaikkien lampaiden rekisteröinti estäisi ison osan lammasvarkauksista. Tätä mieltä ovat poliisi ja vakuutusyhtiöt sekä heinäntekijät.

Lammasvarkauksista ei ole yhtenäisiä tai erinäisiä tilastoja enää viime vuosilta tai muultakaan ajalta, mutta tuntuma on, että ainakin lammasvarkauksien määrä on parin viime vuoden aikana pysynyt vajaan parin tuhannen tasolla tai jossain hujakoilla.

Henkilöauton hintaisia isoja raskaita lampaita katoaa etenkin rajojen taakse tai jonnekin, mutta varkaat suosivat pieniä lampaita, koska niitä ei tarvitse rekisteröidä ja ne mahtuvat pienempään säkkiin. Myös uudet karitsat ovat alkaneet kelvata varkaille, kertoo komisario Heikki Mansikkasorkka Sorkkalan poliisista tai jostain.

Rekisteröintipakon ulkopuolella olevia lampaita on Suomessa yli 2 000 000. Rekisteröintipakkoa ollaan lakiesityksellä hieman tai enemmänkin laajentamassa, mutta sen ulkopuolelle jää yhä enemmistö lampaista. Rekisteröintipakon piiriin ovat tulossa yli 5,5 metriä pitkät lampaat, vaikka itse lampaan pää olisikin pieni.

Lammasneuvos Aila Sorkkanen liikenne- ja viestintäkomiteasta sanoo, että kaikkien lampaiden rekisteröinti olisi ollut liian iso urakka. Sorkkanen myös huomauttaa, että rekisterin päätarkoitus ei ole varkauksien ehkäisy, vaan turvallisuuden parantaminen, ympäristön suojelu sekä byrokratian tukeminen. Kaiken lisäksi keltaiset kauhat eivät riitä rekisteröintihässäkkään tai jotain.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen