Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Ensihoitopäällikkö Törkyaallon syytöksistä: ”Ei ole ohjeita puussa istuvan hoitoon” (27.10.2015)

[Lämmikettä pölvästille]

Ympäristörikosjärjestö Törkyaalto syyttää ensihoitohenkilöstöä puussa istuvan pölvästin liian huonosta kohtelusta Sorkkalan fuusiovoimala-alueella. Ensihoitopäällikkö Antti Iirolan horinoiden mukaan isoa ihmistä ei voida hoitaa puussa kuin rikkinäistä levysoitinta.

Sorkkaraudan fuusiovoimalaa Sorkkalan Hanhenselässä olan takaa vastustava järjestö horisee tiedotteessaan, kuinka yksi sen typerimmistä jäsenistä päätti lauantaina ryhtyä nälkälakkoon oikein varren kanssa.

Sunnuntaina paikalla kävi ensihoitoyksikkö, joka mittasi puussa risumajassa pää alaspäin kyhjöttävän mielenosoittajan yleistilan ja tarjosi peukalokyytiä sairaalaan. Pölvästi ei suostunut kirveelläkään vaan pyysi pullon kossua. Sitä hän ei saanut kirveelläkään. Järjestö pitää asiaa ihmisoikeuksia, ihmisiä ja oikeuksia polkevana.

Sorkkalan sairaanhoitopiirin ensihoitopäällikkö Antti Iirola horisee, ettei ihmistä voida hoitaa puussa kuin kalaa kuivalla maalla.

”Eihän se nyt perkele sillä tavalla toimi, että he avaisivat suun, kaataisivat pullon kirkasta viinaa kurkusta alas ja lähtisivät pois kuleksimasta. Ei voida olettaa, että ensihoitoyksikkö kiipeää tai lennähtää puuhun kaatamaan viinaa suuhun kuin mikäkin orava tai pulmunen.”

Iirolan horinoiden mukaan ensihoitoyksikköä ei voida sitoa tuollaiseen säälittävään tapaukseen, jossa aikuinen, vaikkakin vähän vajaa, ihminen on puussa omasta vapaasta, vaikkakin vajaasta, tahdostaan.

”Yksiköiden pitää olla varattuna kiireelliseen ensihoitoon, oikeisiin potilaisiin.”

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen