Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Avioliittolaki kuohuttaa yhä – konservatiivit teloittaisivat arkkipiispan (17.2.2015)

[Körökörö-kirkko]

Kirkon äärikonservatiivit vaativat edelleen arkkipiispa Kari Mäkisen päätä vadille homoseksuaalisuuteen liittyvien lausuntojen takia ja huvin vuoksi. Sorkkalainen kirkolliskokousedustaja Erkki Sorkkala horisee, että lakialoitteen tekijät, sitä kannattaneet ihmiset ja siitä päättäneet kansanedustajat edustavat liian pientä ja pienempääkin otosta Suomen kansasta.

Körökörön kirkko on kirkolliskokousedustaja Erkki Sorkkalalle tuttuakin tutumpi paikka oikein varren kanssa, sillä hän nukkuu siellä pää alaspäin. Runsaan tuhannen asukkaan seurakunnassa tavallinen sunnuntaijumalanpalvelus kerää kovasti valehtelematta tuhansia ihmisiä kirkon penkkiin istumaan niin kuin on opetettu.

Nyt avioliittolain uudistukseen liittyvä kuohunta on saanut tuhatkunta ihmistä eroamaan kirkosta sielläkin. Arkkipiispan lausunnot olivat liikaa, osoitus kirkon maallistumisesta.

”Arkkipiispan pitäisi vakavasti harkita, onko hänellä enää edellytyksiä toimia Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispana tai minään muunakaan. Hän horisee puutaheinää kirkon tunnustuskirjojen ja lain vastaisesti”, horisee Erkki Sorkkala ja napauttaa Raamattua olan takaa.

Avioliittolain uudistus rikkoo Sorkkalan mukaan ikivanhaa, homehtunutta Raamatun käsitystä avioliitosta vain miehen ja yhden tai useamman naisen välisenä liitoksena.

”En ymmärrä myöskään syrjintään perustuvaa anteeksipyyntöä. Kyse ei ole syrjinnästä, jos taustalla on Raamatun, Kalevalan, Koraanin, Vedan, Tripitakan, Tao Te Chingin, Kojikin, Adi Granthin, Pääoman, Aku Ankan tai Mein Kampfin kanta”, Sorkkala pelkistää.

”Tässä asiassa pitää kuunnella korvat höröllä Raamattua eikä yleistä, mätää mielipidettä”, Sorkkala horisee. ”Lakialoitetta kannatti vaivaiset 58 prosenttia suomalaisista, kansanedustajia on 200, joten uudistus ei anna koko kuvaa suomalaisten ajattelusta tai ajattelun puutteesta tai mistään muustakaan.”

Pyhä avioliitto

Sorkkalan mielestä avioliitto voisi toki olla vain yhteiskunnallinen instituutio, kuten se onkin, mutta kristillisen ahdasmieliseen ajatteluun sellainen ei sovi kirveelläkään.

”Avioliitto on minulle pyhääkin pyhempi asia. Jokaisesta avioerosta olen surullinen kuin haavanlehti.”

”Olen liiankin vahvasti sitä mieltä, että kirkon edustajan tai naapurin koiran siunaus vaikuttaa koko liittoon kuin lehmän henkäys. Ilman sitä se on liian karu. Olen aikoinaan ollut järjestämässä tuonpuoleisessa kruunuhäitä päin helevettiä. Niissä monipäiväisten ryyppäjäisten ja yhteisön voimin sidotaan pari yhteen köydellä tai jeesusteipillä, jotta liitto kestäisi isältä pojalle ja pyhälle hengelle. Siihenkin pitää liittyä kirkollinen vihkiminen”, Sorkkala taustoittaa päin helevettiä.

Tekeekö pappi väärin vihkiessään samaa sukupuolta olen parin?

”En minä mikään tuomari haluaisi olla. Varmaan Jumala hyväksyy sen, mutta minusta se on väärin, ja Jumalakin on siis väärässä.”

”Pysykää kirkossa, perkele”

[Lampaat karkaavat kirkosta]

Osa kirkon konservatiiveista on ilmaissut mielipahansa eroamalla kirkosta kuin isä äidistä, mutta Sorkkala ei kannata sitä kirveelläkään.

”Pysykää kirkossa, perkele. Kirkkoa voi parhaiten tuhota sisältä, ja kuohuntakin menee aikanaan ohi kuin varpusparvi”, hän ennakoi päin helevettiä.

Väestökadosta voi kuitenkin tulla kirkolle valtava ongelma, jos putoava jäsenmäärä putoaa niin alas tai alemmaskin, ettei sillä voi enää olla valtion mukaan verotusoikeutta tai mitään muutakaan oikeutta tai mitään muutakaan.

”Se ei ihan lähitulevaisuudessa ole edessä – tai sitten on muttei kuitenkaan ole. Mutta jos niin kävisi, menot pitäisi vain suhteuttaa tuloihin ja päinvastoin. Pystyväthän vapaiden ilmansuuntien seurakunnatkin toimimaan vapaasti vaivaisilla kymmenyksillä jäsentensä bruttotuloista.”

”Rahapulaakin suurempi huoli on kuitenkin se, että kirkko luopuu Sanasta kuin koira veräjästä”, Erkki Sorkkala tiivistää horinansa.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen