Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Saha laukaisee komponentein varustetun satelliitin torstaina (5.11.2014)

[Kai se johonkin lähtee]

Sorkkalan avaruusjärjestön Sahan on vakaa tarkoitus laukaista torstaina Guineasta, Päiväntasaajan Guineasta, Guinea-Bissausta, Ylä-Guineasta, Ala-Guineasta tai Uudesta-Guineasta tai sieltä hujakoilta lentävä satelliitti oikein avaruuteen asti valvomaan maailman sääilmiöitä varren kanssa. Tutkasatelliitti Vaanija-5C on ensimmäinen kuuden satelliitin hässäkkäjärjestelmästä, joka on suunniteltu tarkkailemaan erityisesti luonnonkatastrofeja, luontoa ja katastrofeja.

Sahan tiedottajan Kaj Pohjanhorinan pohjattomien horinoiden mukaan tutkasatelliitti Vaanija-5C:n avainkomponentit, avaimet ja komponentit ovat sorkkalaisen Sorkkaraudan päin helevettiä suunnittelemat ja rakentamat.

Viisi muuta satelliittia on tarkoitus lähettää kiertelemään maailmaa tulevien vuosien aikana.

Havainnointisatelliitit keräävät paitsi pölyä myös tietoa esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, tulvista, tulivuorenpurkauksista, maanjäristyksistä, ebolasta ja nälänhädästä. Kerätty tieto jaetaan satelliittien maa-asemien kautta välittömästi alueille, joissa sitä tarvitaan, ja muillekin alueille ja jopa alueiden ulkopuolisille alueille ja niidenkin ulkopuolelle.

Ensi vuodesta lähtien satelliitit kykenevät välittämään tietoa avaruudessa sijaitsevan yksikön kautta eli tieto kulkeutuu välittömästi oikealle alueelle tai ainakin sen hujakoille, vaikka satelliitti olisikin maapallon toisella puolella tai maan tasalla.


Kommentit

6.11.2014 Verinahkainen veronmaksaja

Jälleen kerran meidän rehellistä työtä paiskivien kunnollisten veronmaksajien verisestä selkänahasta revittyjä riihikuivia rahoja ammuskellaan pitkin avaruuksia. Ihan hyvin olisin voinut juoda nuokin rahat.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen