Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalan työvoimatoimistossa sekoiltiin (12.3.2014)

[Jono]

Sorkkalan keskustassa ja sen hujakoilla kiemurteli tiistaina kreivin lounasaikaan valtavan pitkä ja kiemurainen jono kuin käärme pyssyssä, kun sadattuhannet ihmiset jonottivat Sorkkalan työvoimatoimistoon kuin köyhän talon porsaat.

Infernaalinen jono muodostui siksi, että rekrytointitapahtumaan kutsutun 40 pölvästin lisäksi sähköpostikutsu oli lähtenyt 600 000 muullekin pölvästille – täsmälleen samaan tapahtumaan.

Jonottavan väen kuumat tunteet kuumenivat sen verran kuumiksi, että työvoimavirastosta jouduttiin jopa lähettämään poliisille ja sen koiralle ja sen luulle virka-apupyyntö varren kanssa.

”Joku virhe siellä oli tapahtunut. Ihmisiä oli todellakin saapunut paikalle enemmän kuin mitä oli tarkoitus. Me yritämme puhua, selvittää tapahtumia ja hillitä ihmisten tunteita kyynelkaasulla, kyynelillä ja kaasulla”, Sorkkalan poliisin hehkeä tiedottajatar Ulla Lehmuksenoksa horisi Sorkkasanomille ja haukkasi pullaa.

Lopulta kävi kuin kävikin niin onnellisesti, että poliisi joutui tyhjentämään koko kadun tyhjäksi kuin saappaan, rekrytointitapahtuma peruttiin ja työvoimatoimisto suljettiin loppupäiväksi teipillä kuin sarkofagi.

”Monet ovat hylänneet lapsensa tai lähteneet koulusta helevettiin tämän kutsun takia tai muuten vain. Paikalla on kymmenen yrityksen hemaisevat edustajattaret, ja sitten tänne kutsutaan päistikkaa 600 000 ihmistä pällistelemään kuin sonni uutta veräjää”, Johannes Kastanja valitteli.

Yksi sähköpostikutsun saaneista pölvästeistä oli leipäkonsulttina työkseen työskennellyt Niko Sorkkalainen.

”Minua ihmetytti se, että kutsussa luki ykskantaan ’sinulle, joka olet urasi alussa’. Olen 48-vuotias käppänä, minulla on 25 vuoden työkokemus paskaisen varren kanssa, joten en nyt ihan ole läyleähkön urani alkutaipaleella vaan ennemminkin jo toinen jalka haudassa. Minua ei olisi yhtään huvittanut tulla paikalle, mutta silkkaa typeryyttäni tulin silti”, Sorkkalainen horisi.

Osa jonottaneista pölvästeistä oli tulossa työvoimaviranomaisen kanssa ennalta sovittuun tapaamiseen ja loput sopimattomaan tapaamiseen.

Sorkkalan työvoimatoimistosta valehdeltiin päin naamaa, ettei yhdenkään paikalla jonottaneen korvauksia tai tukia peruta sen takia, etteivät he olleet tapaamisessa läsnä.

Viraston hemaiseva edustajatar horisi myöhemmin, että kyse oli tavanomaisesta työttömille suunnatusta roskapostitse lähetetystä joukkokutsusta. Tälläkin kertaa jokin meni pieleen tai jopa suorastaan päin helevettiä.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen