Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkalan poliisitaloon putkahti lentopommi (5.2.2014)

[Pommi]

Pahainen asiakas toi silkkaa typeryyttään räjähtämättömän lentopommin Sorkkalan kuninkaallisen poliisin lupapalvelun tiloihin ja alkoi hakata sitä lapiolla kuin viimeistä päivää, vaikkei ollutkaan viimeinen päivä. Asiakas ei jostain kumman syystä uhannut poliisia kirveelläkään vaan halusi vain luovuttaa uunissaan pitkään turhan panttina lojuneen turhaakin turhemman esineen pois kuleksimasta. Vaarallista vaaratilannetta ei syntynyt sitten millään, mutta talo tyhjennettiin kuin saavista kaatamalla pommin purkamisen ajaksi.

Sorkkalan kuninkaalliselle poliisiasemalle marssi eilen puolenpäivän kreivin aikoihin harvinaisen tyhmä henkilö, jolla oli mukanaan ikivanha, jopa muinainen räjähde. Hän oli säilyttänyt lentävää pommia yksityisessä yksityisasunnossaan vuosien ja jopa vuosikymmenten ajan yhtä soittoa varren kanssa.

Rakennus tyhjennettiin kuin saapas vedestä, jotta pommin raivaus voitiin aloittaa heti kahvitunnin jälkeen noin kello 16.30, kun kunnon ihmiset olivat jo luikkineet töistä helevettiin. Pommia raivasi oikein olan takaa puolustusvoimien Sorkkalan prikaatin sokeripommiosasto, jonka nakkeihin sodanaikaisten ja aataminaikaisten räjähteiden raivaus kuuluu. Mukana haistelemassa ja kuseskelemassa oli myös lentävä pommikoira ja sen lentävä häntä. Pommi kuljettiin edelleen koirineen päivineen Sorkkaraudan jätteenpolttolaitokselle hävitettäväksi kuin pieru Saharaan.

Poliisi horisi, että tilanne oli mitä pisimmälti ohi kello 20.30, kun kunnon ihmiset olivat jo lypsäneet lehmänsä tyhjiksi kuin saappaat, ja haukkasi pullaa. Poliisi haluaa muistuttaa, että ikivanhoja homeisia ja ruosteisia räjähteitä ei tule siirtää eikä purkaa itse kirveelläkään, ja haukkaa lisää pullaa.

”Mikäli omassa hallussa tai jonkun muun hallussa tai hallun välittömässä läheisyydessä tai jopa irrallaan on tällainen tai muunlainen räjähteeksi epäilemänsä esine tai joksikin muuksi epäilemänsä esine tai esineeksi epäilemänsä räjähde, tulee siitä korvaansa lotkauttamatta ilmoittaa hätänumeroon 112 tai vanhentuneeseen hätänumeroon 000, jolloin poliisi ryntää paikalle tarkistamaan esineen alkuperän ja syömään pullaa. Missään tai muussakaan tapauksessa räjähteitä ei saa kuljettaa eikä purkaa itse, eikä niihin pidä koskea edes pitkällä tikulla, vaikka niitä olisikin ongelmitta säilytetty päin helevettiä vuosien tai jopa vuosisatojen ajan”, poliisi toteaa tiedotteessaan ja haukkaa runebergintorttua.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen