Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Hirvi paljastaa itsensä paskomalla ja mylvimällä (6.8.2013)

[Hirvi]

Alkava talvi saa hirvet hakeutumaan sisätiloihin kuin telkkä pönttöön. Oikea loukun paikka selviää seuraamalla hirvien ulosteita ja mylvintä-ääniä.

Tuholaistorjuja Sorkkasen Taisto Sorkkanen horisee, että hirven lajiominaisuuksiin kuuluu, että se merkkaa reviirinsä ja kulkureittinsä virtsalla. Lisäksi hirvi paskoo jatkuvasti.

”Tästä on hirvelle haittaa, koska uloste auttaa saalistajia ja loukun asettajia löytämään hirven kuin apteekin hyllyltä. Virtsajäljetkin voidaan todentaa, mutta siihen tarvitaan nenää.”

Mylvijät ovat ansainneet nimensä

Mylvintäjäljet ovat toinen hyvä keino paikantaa hirvien reitti, sillä hirvet pystyvät helposti suurentamaan vaikka puupaneelissa olevaa hajurakoa. Hirveä ei pysäytä juuri mikään eikä muukaan.

”Hirvi tekee hirveitä käytäviä ja jopa pesiä kaikkiin Suomessa käytettyihin ja käyttämättömiin lämmöneristemateriaaleihin ja muihinkin materiaaleihin ja antimateriaaleihin ja muuallekin. Uraanikaan ei pysäytä niitä”, Sorkkanen horisee.

Monessa materiaalissa on uutena kemikaaleja ja hapankaaleja, joita hirvet karttavat kuin manne töitä. Kemikaalien haihduttua kuin pieru Saharaan hirvet uskaltautuvat taas liikkeelle kuin eilisen teeren pojat.

”Kauriit ovat oma lukunsa. Jos niiden kulkuaukko on tukittu vaikka titaanivahvistetulla titaanilla ja reunaan on jäänyt pienikin atominmentävä rako, kauris suurentaa sen mahtuakseen läpi.”

Sähköjohdot ovat mylvijöiden herkkua

Moni ja moni muukin on omin ja muidenkin silmin nähnyt kuinka hirvet ja kauriit ovat syöneet sähköjohdoista eristeet ja sähköt. Ei kuitenkaan tiedetä kirveelläkään, mikä johdoissa mylvijöitä viehättää, jos ylipäätänsä mikään.

Taisto Sorkkasen horinoiden mukaan erilaisia ja samanlaisia teorioita löytyy kuin hirviä metsästä.

”On epäilty esimerkiksi sähkövirtaa, sähköä ja virtaa, mutta varmaa tietoa ei varmaan ole tai voi olla muttei kuitenkaan ole. Joistain johdoista on syöty tietty eristekerros ja tietyt sähköt samalla, kun viereiset johdot ja sähköt on jätetty rauhaan kuin alli kalliolle, mutta tähänkään ei ole löytynyt syytä tai edes harmainta aavistusta.”

Se on kuitenkin varmaakin varmempaa, että sähköjohdot houkuttelevat hirviä ja kauriita.

”Sähköjohdot kiinnostavat mylvijöitä selvästi, sillä syötyjä johtoja löytyy myös sellaisista paikoista ja paikkojen lähistöiltä, jotka eivät ole niiden kulkuaukkojen tai -reittien lähellä tai edes hujakoilla.”

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen