Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Elokuun pikku-uutisia (28.8.2006)

[Hässäkkä]

Sorkkalassa Kallon sairausasemalla on räjähtänyt kossupullo. Pullo räjähti ja syttyi tuleen juuri kun ensihoitaja alkoi antaa sydänoireista kärsivälle potilaalle kossua. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä. Kossupullon toimittanut Manne-myymälä tutkii tapausta tai sitten ei.

Yli-Sorkkalan keskustan piiritystilanne on loppunut tai sitten ei. Asuntoon linnoittautunut hankomies on antautunut 21 päivää kestäneiden neuvotteluiden jälkeen. Mies huiteli hangolla rappukäytävässä, huoneistossa ja siellä sun täällä ja vähän muuallakin. Kukaan ei loukkaantunut piiritystilanteen aikana lukuun ottamatta kahdeksan ihmisen ja kolmen lampaan kuolemaa.

Sorkkarauta varoittaa liikevoittonsa jäävän tänä vuonna alle 1 000 prosenttiin viime vuoden alkulukuihin verrattuna. Myös liikevaihdon hidastumisen kasvun pysähtyminen nopeutuu kiihtyvästi tai sitten ei.

Internet-teleportaali Höhöhöön heinä-kesäkuun nettotulot romahtivat peräti 700 prosenttia vuoden takaisesta -10 euroon. Höhöhöö kertoo siirtävänsä uuden lasinalustansa julkaisua vuoden loppupuolelle tai jonnekin. Yhtiöjohdon mukaan markkinanäkymät ovat silti varsin perseestä.

Lampaiden syysmuutto kiihtyy vähitellen, kertoo Sheeplife Suomi. Tämän hetken muuttajista suurin osa on yöllä muuttavia hyönteissyöjiä, kuten uunilampaita ja lammaskerttuja. Lisäksi liikkeellä on kahlaajalampaita tai jotain.

Lammaspuhelinta ei järjestetä tällä metsästyskaudella, kertoo riista- ja lammastalouden tutkimuslaitos. Puhelinpalvelua ei oteta käyttöön, koska viime kesän hankalan lumitilanteen takia tutkijat eivät saaneet pinnoitettua tarpeeksi lampaita. Satelliittipintojen avulla lampaiden liikkeitä on pystytty seuraamaan ja metsästäjät ovat voineet kysyä, millä alueella on turvallista liikkua koirien kanssa.

Sorkkalan Kine-elokuvajuhlat alkavat tiistaina Sorkkalan kulttuurireunuksessa Lampaassa. Kuudentoista päivän aikana festivaalilla nähdään lähes kolme elokuvaa kahdesta maasta tai jostain.

Sorkkalassa Makkaran kylässä kyläläiset ovat surmanneet 5 ihmistä saituuden harjoittamisesta. Surmattujen uskottiin aiheuttaneen usean kyläläisen köyhyyden ja kuoleman. Nämä olivat kuolleet muun muassa keltakauhatautiin ja valaskuumeeseen. Makkarassa on surmattu viidessä vuodessa yli 200 ihmistä saituudesta epäiltyinä.

Sorkkalan Öljyjärveen reilu 50 000 vuotta sitten uponnut tankkeri on alkanut jälleen vuotaa öljyä, sanoo rannikkovartiosto. Vuodon pelätään pahentavan katastrofia, joka jo nyt on Sorkkalan laajin öljyvahinko.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen