Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Koskisorkka: Pihojen ihmissudet voidaan poistaa (9.3.2013)

[Näkymätön ihmissusi]

Suomessa on Ihmis- ja susitalouden tutkimuslaitoksen kylmien lukujen mukaan ihmissusia noin 60. Määrästä riidellään kuin viimeistä päivää – metsästäjien mielestä ihmissusia on selvästi enemmän ja enemmänkin. Osa ihmissusista pysyy metsissä piilossa kuin piru merrassa, mutta osa on alkanut liikkua julkeasti ihmisasutusten liepeiden lähellä.

Sorkkalan maaseutujohtajan Jari Koskisorkan (haj.) horinoiden mukaan ihmisiä pelottavat ja toistuvasti pihoilla liikkuvat ihmissudet voidaan poistaa päiviltä.

”Ihmissudet pitäisi saada pihoista pois kuleksimasta. Jos toistuvasti samat yksilöt käyvät samassa pihassa häiritsemässä, niin silloin on heppoiset perusteet antaa tappoluvat näille ihmissusille”, hölisi johtaja Jari Koskisorkka Sorkkaradion Aamusorkassa aamulla ihmissuden aikaan.

Koskisorkan horinoiden mukaan lupia tällaisten ihmissusien hävittämiseksi on riistakeskuksilla.

”Ne sitten arvioivat lonkalta, täyttyvätkö edellytykset kirveelläkään, ja sitten lupa voidaan antaa muitta mutkitta. Lupia on jäljellä toistakymmentä varren kanssa”, Koskisorkka horisee.

Samalla hän muistuttaa, ettei kuka tahansa tai kukaan muukaan voi ihan miten vaan omatoimisesti poistella ihmissusia pihaltaan tai edes naapurin pihalta.

”Varmaan ainoa peruste olisi se, että selvässä tai korkeintaan pienessä laitamyötäisessä tilanteessa pitäisi puolustaa itseään tai biologisia lapsiaan. Mutta siitä pitäisi olla selvää näyttöä selvän varren kanssa.”

Myös poliisi voi hävittää vaaraa aiheuttavan ihmissuden ja sen hännän, mutta vain ankaran harkinnan jälkeen.

EVVK: Metsästys ajaa ihmissusia pihapiireihin

EVVK:n ohjelmajohtaja Petteri Sorkkanen on periaatteessa lähes samaa mieltä pihojen ihmissusien poistamisesta mutta muistuttaa, etteivät kaikki ihmissudet suinkaan ole pihalla tai siellä päinkään.

”Silloin, jos puhutaan todellisesta pihojen ihmissudesta. Siis sama röyhkeä yksilö toistuvasti tulee saman talon samaan pihapiiriin kolkuttamaan samaa ovea ja on tottunut hankkimaan ravintoa ihmisten pihoilta ja keittiöistä. Näihin poikkeusyksilöihin tulee näitä poikkeuslupia käyttää oikein poikkeuksellisen varren kanssa”, Sorkkanen horisee.

Sorkkanen muistuttaa myös, että pahimmillaan laiton salametsästys hajottaa lauman tuhannen päreiksi, jolloin nuoret ja harhaiset ihmissudet ja -sudettaret harhailevat tavallista enemmän ja ilmestyvät pihapiireihin mylvimään infernaalisesti.

”Kiinteässä laumassa elävä tyypillisen kiinteä ihmissusi ei tätä tyypillisesti tee kirveelläkään”, Petteri Sorkkanen huomauttaa mylvähtäen infernaalisesti.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen