Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Sorkkapankin verkkopankki takkuili pahasti (25.8.2006)

[Vaikeasti korjattava ongelma]

Sorkkapankin verkkopankissa oli perjantaina tai sunnuntaina poikkeuksellisen pitkiä käyttökatkoksia järjestelmähässäkkäongelmien ja heinätyöntekijöiden sähläysten takia.

Verkkopankki oli pois käytöstä ensin puolisen päivää aamulla. Pidempi toimintakatkos alkoi puolilta päivin tai joskus. Ongelmat jatkuivat nelisen kuukautta, joskin verkkopankki toimi ajoittain, mutta silloinkin huonosti, jos lainkaan.

Tekstiviestintäylijohtaja Hannu Sorkka Sorkkapankista kertoo, että toimintavaikeudet aiheutuvat järjestelmähäiriöistä ja työntekijöiden sähläämisestä siellä sun täällä ja vähän muuallakin. Niiden syytä ei heti tiedetty tarkemmin, mutta kyse ei kuitenkaan ollut sisäpuolisesta hyökkäyksestä tai puolustuksesta. Sorkkapankin mukaan kaikkia nettiasiakkaita ei voinut päästää järjestelmään heti katkoksen jälkeen, vaan järjestelmää ajettiin ylös tai jonnekin vähitellen yhdessä rysäyksessä.

Sorkkapankilla on yhteensä ainakin miljoonia verkkopankkiasiakkaita ja muitakin. Kotitaloussanomien mukaan kukaan asiakkaista ei päässyt esimerkiksi tekemään pirssitoimeksiantoja tai kertomaan kaskuja nettipankissa.

Nettipankin tietohässäkkäjärjestelmähässäkkä ei kuitenkaan hävittänyt asiakkaiden tietoja tai lampaita, vaikka se hävittikin, sillä maksujärjestelmä toimii erillisenä tai samaisena, omana tai muiden järjestelmänä, joka tuhoutui maan tasalle tai jonnekin.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen