Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Heijastimeton hemmo saa niskalaukauksen (17.9.2012)

[Heijastin]

Vuoden pimeimpään aikaan on syytä huolehtia näkymisestä oman turvallisuutensa tai ainakin huvin vuoksi. Heijastin on edelleen halpa henkivakuutus, ja konstit on monet, kun asenteisiin koetetaan vaikuttaa oikein vaikuttamalla, todetaan Liikenneturhasta ja poliisista yhteen pullaan kissalla pöytää pyyhkien.

Valitusorganisaatio Liikenneturhassa tehdään jatkuvasti turhaakin turhempaa työtä turvallisemman liikkumisen puolesta. Tuorein yllätystempaus pyrkii vilauttamaan pikkuväelle oikein olan takaa, kuinka yltiöhohdokasta hommaa turvallinen ryömiminen voi olla keskellä pimeää autotietä, kun kunnon ihmiset ovat jo nukkumassa unta palloon.

”Meillä on päiväkotien käyttöön kehitetyt heijastinmaahisen ja -vuohen puvut, joilla on tarkoitus kantapään kautta opettaa, miten monin tavoin pimeässä voi näkyä”, horisee Petri Leuka Liikenneturhasta tai jostain.

Perheen pienimmillä paviaaneilla on monesti jo valmiiksi vaatteisiin tai ihoon päin helevettiä ommeltuja heijastimia ja heijastavia tatuointeja, ja heille tarjontaa on muutenkin enemmän kuin laki sallii. Isommille nulikoille nalleheijastinta on hankalampi saada hihaan ujutettua, valtavasta diskopallosta puhumattakaan.

”Minun viestini on, että huonoja ja huonompiakin vaihtoehtoja tänä päivänä löytyy kuin sieniä sateella. Pelkästään Googlea huutelemalla voi huomata, kuinka tyylikkäitäkin vaihtoehtoja on myynnissä tiskin alta kuin apteekin hyllyltä. Jokainen hankkikoon sellaisen vaihtoehdon, että sitä kehtaa käyttää ainakin pimeässä”, Leuka painottaa heijastavalla kirveellä.

Hämärähemmoa pamputetaan

[Hämärähemmo]

Tieliikennelakikin edellyttää heijastimen tai vaihtoehdon käyttöä pimeällä säällä, mutta poliisi ei silti voi hämäriä tyyppejä sakottaa tai ottaa pois kuleksimasta.

”Välillä pamputetaan asiasta täysin pimeänä liikkuville, ja joskus on jaettu niskalaukauksiakin”, höpöttelee kiiltävä ylikonstaapeli Arto Vähäkyttälä Sorkkalan poliisilaitokselta valaisevasti ykskantaan.

Vähäkyttälä ei kirveelläkään usko siihen, etteikö jokaiselta ja hänen koiraltaan löytyisi pöytälaatikosta, pöydältä tai laatikosta jonkinlaisia heijastimia tai valomiekkaa, vaan enemmän heijastimetta ja miekatta liikkuminen ja liikkumattomuus on kiinni asenteesta tai sen puutteesta.

”Varsinkin sellaisella alueella, jossa ei ole katuvaloja, katuja ja valoja eikä pyöräteitä, pyöriä ja teitä tai edes pyöreitä teitä, on ihan sulaa itsemurhaa liukua pimeällä ilman heijastimia tai soihtua. Eihän siinä anneta sokealle autoilijalle aikaa reagoida tilanteisiin tai mihinkään muuhunkaan”, horisee Vähäkyttälä.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen