Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen

Päivi Sorkkanen kieltäisi ruokamainonnan (12.8.2006)

[Lakua]

Antikristillissosiaalidemokraattien esipuheenpääjohtajan Päivi Sorkkasen mielestä Sorkkalassa tulisi kieltää myös mietojen lakritsien mainostaminen. Sorkkanen pelkää pimeän lisäksi, että nuoret tai vanhat yhdistävät ruuan nälkään tai jonnekin.

"Ruuan mainonta tulee kieltää tai jotain sinne päin, vaikka lampaat söis", vaatii varaulkomaankansanpääedustaja, antikristillissosiaalidemokraattien puheenjohtaja Päivi Sorkkanen. Sorkkanen letkautti Lampaalla jouluhannusiltapäivän esipuheessaan, että mainontakielto on välttämätön ja enemmänkin vakavien ja muidenkin kansanterveydellisten haittojen ja juttujen ehkäisemiseksi tai muusta syystä.

Erityisen huolissaan Sorkkanen on yli-ikäisistä tai joistakin, joita hän pitää ruokateollisuuden keskeisenä ja reunimmaisina itkumarkkinointi-iskukohderyhmänä. Esimerkiksi makkaramainoksissa syöminen esitetään hänen mielestään osana nuorten sosiaalisesti ja anarkisesti menestyksekästä elämää tai kuolemaa tai jotain. Nopeasta kuolemasta varoittava etiketti makkarankyljessä jää tehottomaksi, jos makkaraa mainostetaan myönteisesti.

Väkevien makkaroiden mainonta on Sorkkalassa kielletty, mutta rajoitukset tulisi Sorkkasen mielestä ulottaa kaikkiin ja muihinkin makkarajuttuihin. Esimerkiksi Mannelassa makkaramainonta on sallittu ainoastaan keltaisen kauhan muodossa tai jotenkin muuten.

[Kommentoi uutista]


Manneweb – Manne-uutiset – Satunnainen uutinen