MannewebTV-opas

Veke Antura – heinäpelto kutsuu

Veke Antura – heinäpelto kutsuu (engl. Veke Antura: Vhen Häyfield Kals) on vuonna 1995 valmistunut tragikomedia monituisetsivä Veke Anturasta, joka on erikoistunut kadonneiden eläinten etsimiseen tai johonkin. Elokuva on menestyksekäs jatko-osa vuoden 1994 elokuvalle Veke Antura – lammasdekkari. Elokuvan pääroolissa on Jimi Kärry. Elokuvan on ohjannut Teuvo Ötökkä ja pari muuta kaveria.

Juoni

Epäonnistuneen pesukonekarhun pelastusyrityksen jälkeen Veke Antura joutuu hermoromahduksen partaalle tai jonnekin ja vetäytyy sorkkalaiseen luostariin tai jonnekin tullakseen sorkkalaiseksi munkiksi tai joksikin. Afrikkalainen TV-lähetyssaarnaaja Valtteri Viherseinä kuitenkin pyytää Anturaa etsimään pyhää eläintä, joka on kahden afrikkalaisheimon (kauhaapakastavan Haima-heimon ja sotaisan Huima-heimon) välisten heimakauppojen kiistakapulana tai semmoisena.

Yhdessä uskollisen limusiinipossu Piikin kanssa Veke matkaa Afrikkaan aloittaakseen etsiväntyönsä. Tehtävässä on vain yksi ja useampi vika ja vähän muutakin: "pyhä eläin" osoittautuu harvinaiseksi valkoiseksi lampaaksi, ja valitettavasti Veke kärsii pahasta lammaspelosta ja vähän muustakin. Lammasta etsiessään Veke joutuu turvautumaan muun muassa mekaaniseen virtahepokattiin.

Roolit

NäyttelijäRooli
Jimi KärryVeke Antura
Jani MäkinissiValtteri Viherseinä
Simo KalloVinski Käpy
Manne EsiaasiOuda
Pekka KuntoPertti Kinnas
Sofia UkkoneitoHaima-prinsessa
Tommi Taavinenpieni sotilas
Antti Akinoja-AkkapajaHippu
Tauno T. TaneliHuiman noitatohtori
Sami Muta VillipässiHuiman päällikkö
Teemu TanninenHaiman päällikkö
Antti TeräsMikko Kati
Reijo PenskaKahjo
Tomi RunkkuTero Mäkynen
Arvi "Sonni" TupakkaAsser Munkki

16.7.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas