MannewebTV-opas

Turina nyrkkiraudan pomosta: Nyrkkiraudan lammaspaimenet

Turina nyrkkiraudan pomosta: Nyrkkiraudan lammaspaimenet on Turina nyrkkiraudan pomosta -elokuvatriepilogian ensimmäinen tai viides osa. Tarina perustuu M. S. S. Sorkan seksifantasiakoulukirjoihin ja Erkin paskahuussin sisältöön. Elokuvan on ohjannut, heinäntehnyt ja paimentanut Petteri Jaakko.

Tarina alkaa, kun megabitti Ilpo Reppuselkä (Jani Saari) järjestää 515-vuotissyntymäpäivät ja velhopaimen Kauha Keltainen (Jani Mökkeli) tulee syntymäpäivähässäkän kutsumattomaksi vieraaksi tai jotain. Hässäkässä Ilpo katoaa läyleähkösti ja Kauhan perseessä on outo kutina. Ilpolla on hallussa Nyrkkirauta, jonka itse Sarvi on takonut. Nyt tuhansia miljoonia vuosia myöhemmin Sarvi haluaa sen takaisin itselleen tai jonnekin.

Ilpo antaa nyrkkiraudan nuorelle vanhalle sukulaisen kaverin veljelle, Ropo Reppuselälle (Elias Puu). Kauha käskee Ropoa lähtemään heinäntekijäystävänsä Samppa Kangen (Sami Astinlauta) kanssa heti liikkeelle. Samaan aikaan Kauha hakee apua Punaiselta velhopaimenelta, Sarimannelta, joka paljastuu pahan kätyriksi.

Rovon ja Sampan matkaan tulee mukaan myös Pipipää (Ville Pöytä) ja Mersu (Tommi Munakas). Matkalla he tapaavat Konkurssin, joka tunnetaan myös nimellä Arakirnu (Vihtori Marttinen). Kun Ropo saa matkalla Mannelaan tai jonnekin pahan reiän vasempaan pakaraansa Morkulin keltaisesta kauhasta, tulee apuun peloton kassaneiti Arpi (Leevi Räätäli). Hän pelastaa Rovon viemällä heidät Lampaaseen, jossa pidetään Elinruntun (Huuko Heilutin) heinäntekoneuvonpito, siitä, miten nyrkkiraudan kanssa tulisi menetellä.

Ainoaksi vaihtoehdoksi nähdään Nyrkkiraudan tuhoaminen maan tasalle. Ropo ehdottaa, että hän vie nyrkkiraudan Sorkkavuorelle, paikkaan missä nyrkkirauta voidaan tuhota maan tasalle. Hänen mukaansa tulee 76 muuta apuria ja viisisataa lammasta, muun muassa Samppa, Mersu, Pipipää, Arakirnu, Kauha, Legopalikka (Oskari Kukka), Poromirri (Sami Papu) ja Kimmeli (Jouko Ryijy-Taavetti).

Matkalla he poikkeavat Heinään, jossa Kauha putoaa pohjattoman kaivon pohjalle Pallirukin kanssa. Tämän hassunhauskan välikohtauksen jälkeen he poikkevat Lampaaseen, peltiaruhtinatar Kalagrillin (Kati Lanketti) luo, jossa kukin saattueen jäsen saa jonkin esineen, joka auttaa heinänteossa. Matkalla heitä varjostavat muun muassa Linkkuveitsi (Antti Selkis) ja keltaiset lammaspaimenet. Loppuosa elokuvasta on samaa paskaa kuin alkukin ja jatkuu lähes samana jatko-osissa ja muuallakin, vaikka lampaat söis.

Elokuvan lopun tekijäluettelossa ja muuallakin mainitaan kaiken kaikkiaan 178 miljoonaa nimeä tai jotain ja vähän muutakin, vaikka lampaat söis. Sata triljoonaa nimeä jätetään mainitsematta.


9.7.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas