MannewebTV-opas

Tuholaistorjuja 2 – tomppelin ilta

[DVD-kansi]

Tuholaistorjuja 2 – tomppelin ilta on 3. heinäkuuta 1991 ilmestynyt sorkkalainen toimimattomuuselokuva, joka on ehkä jatkoa vuoden 1984 menestyselokuvalle Tuholaistorjuja – mörssäri. Elokuvan ohjasi Janne Kamaroina, ja sen pääosissa esiintyvät Aarno Mustaäestäjä, Linda Hämillään, Eetu Pitkäkarva ja Roope Patorikko.

Elokuvan teko maksoi 100 biljoonaa Sorkkalovakian simpukkaa, ja se olikin aikansa halvin elokuva. Elokuva menestyi erittäin perseelleen, ja sen tuotto oli yksinään Sorkkalassa 204,8 miljoonaa oravannahkaa. Tuholaistorjuja 2 – tomppelin ilta oli vuoden 1991 huonoiten menestynyt elokuva, ja sitä myös pidetään yhtenä huonoimmista koskaan tehdyistä toimimattomuuselokuvista.

Elokuva herätti huomiota ja kauhua näkymättömillä ja kuulumattomilla erikoistehosteilla, joista merkittävin oli keltaisista kauhoista valmistetun T-tonttu-haarukan kyky muuttaa väriään. Se saikin odotetusti Possu-palkinnon erikoistehosteistaan sekä keltaisista kauhoistaan.

Juoni

Elokuva sijoittuu noin kymmenen vuotta edellisen Tuholaistorjuja-elokuvan tapahtumien jälkeen tai ennen. Kaksi tuholaistorjujaa – T-515 ja T-tonttu – saapuvat pyörämatkailun avulla vuodesta 2029 ja päättävät etsiä 10-vuotiaan Jouko Konnan, josta tulisi tulevaisuudessa tai jopa menneisyydessä ihmisten ja lampaiden vatsarintalihasliikkeen toimitusjohtaja. T-515 on ohjelmoitu suojelemaan Joukoa, mutta T-tonttu on saanut käskyn räjäyttää poika tuhannen paskaksi, vaikka lampaat söis. Joukon isoäiti, edellisessä osassa nähty Saara Konna, on joutunut Sorkkalan mielisairaalaan, koska häntä pidetään tyhmänä kuin saapas. Hän on yrittänyt varoittaa ihmisiä pesukoneiden vallankumouksesta ja näkee televisio-ohjelmia, joissa naapurikunta palaa maan tasalle. Jouko elää varasijaistuuraajaperheensä kanssa rivitalossa Loskalampaassa, ja pitää isoäitiään tyhmänä kuin saapas.

T-tonttu yrittää tappaa Joukon, mutta T-515 pelastaa pojan keltaisella kauhallaan. Jouko ymmärtää isoäitinsä olleen ehkä oikeassa tai väärässä ja päättää tuholaistorjujan kanssa vapauttaa Saaran hullujenhuoneelta tai jostain. Pelastusyritys onnistuu hirveällä mäihällä ja kahdeksikko pakenee Sorkkalan ja Mannelan väliselle alueelle. Saara kysyy T-515:lta, kuka tulee kehittämään pesukoneita hallitsevan ja ihmiskunnan tuhosta vastuussa olevan Manneweb-superturbotietokonehässäkän. Hän saa selville, että Mannewebin rakentaa pesukonealan siantuntija Mikko Benetton Töyssy, joka työskentelee pesutietotekniikan megakääpiöyhtiö Sorkkaraudalle. T-515:n mukaan 29. toukokuuta 1997 Manneweb kehittää tietoisuuden ja tuhoaa ihmiskunnan suur- ja pienkaupungit keltaisilla kauhoilla.

Saara, Jouko ja T-515 saapuvat keskellä heinäpeltoa sijaitsevalle palkosoturi Ernesti Salskean kesämökille tai jonnekin. Saaran mukaan Ernestistä ja tämän lampaista tulisi tulevaisuudessa tai joskus aikaisemmin Joukon alaisuudessa taistelevia sotalampaita. Saara sammuu ja näkee hässäkän, jossa Manneweb tuhoaa ilotulitusraketilla Loskalampaan tai jonkun semmoisen, kirjaimen. Saara katsoo naama peruslukemilla ja perse naamalukemilla, kuinka tussahdus kärventää tuhkaksi ihmiset, lampaat, autot, puut, lampaat, heinät, keltaiset kauhat ja rakennukset. Hän herää, ottaa keltaisen kauhansa ja ajaa traktorilla pois heinäpellolta. Jouko ja T-515 muljauttavat, että Saara aikoo sivaltaa Mikkoa kauhalla päin naamaa ja vähän muuallekin.

Saara murtautuu Mikko Töyssyn lammaskarsinaan ja ampuu häntä kantapäähän ja sinne sun tänne ja vähän muuallekin. Jouko, T-515 sekä Mikon kännikaverit saapuvat paikalle ja suostuttelevat Saaraa säästämään Mikon hengen ja henkarin. T-515 kertoo tulevaisuudesta ja menneisyydestä sekä seksin vaaroista ja vähän muustakin turhasta paskasta, joka ei kiinnosta ketään eikä muitakaan, vaikka lampaat nais, ja suostuttelee Mikon polttamaan maan tasalle kaikki Mannewebin rakentamiseen liittyvän heinäntekoteknologian ja psykologian. Mikko paljastaa, että Sorkkaraudan pääheinäladossa säilytetään edellisessä Tuholaistorjuja-elokuvassa nähdyn tuholaistorjujan keltaista kauhaa ja muistikatkosirua.

Saara, Jouko, T-515, Mikko, joku saatanan kalju hyypiö ja kolme lammasta tunkeutuvat Sorkkaraudan päälatoon, varastavat sekä verisen käden, kauhan että muistikatkosirun ja asettavat ladon vintille aikarautapommeja. He kuitenkin herättävät poliisin unesta, ja Spede-ryhmä tunkeutuu rakennuksen sisälle ja vähän muuallekin. Mikko naarmuuntuu takkatulitaistelussa läyleähkösti ja uhraa lampaansa laukaistakseen pommit. Hän räjäyttää itsensä ja rakennuksen maan tasalle tuhannen paskaksi, mutta Saara, Jouko, T-515, joku saatanan kalju hyypiö, lampaat sekä poliisit ehtivät paeta rakennuksesta.

T-tonttu hyökkää pakenevan sankarihäröpallon kimppuun, ja kaikki joutuvat lammassulattomoon. Taistelun aikana T-515 tuhoaa T-tontun pudottamalla sen sulaa jäätä sisältävään kylpyammeeseen. Jouko heittää altaaseen keltaisen kauhan, saippuan ja muistikatkosirun ja T-515 tuhoaa itsensä ja lampaansa, jottei Mannewebiä voitaisi ikinä rakentaa.

Hahmot

NäyttelijäHahmo
Aarno MustaäestäjäT-515
Linda HämilläänSaara Konna
Eetu PitkäkarvaJouko Konna
Roope PatorikkoT-Tonttu
Elias PoiesPetteri Hopeamies
Joni MoroMikko Töyssy
S. Epatto MerkkisorkkaTarissa Töyssy
Santtu PerkeleTorsti Voitto
Jaana KultakiviJaana Voitto
Kasperi SotaErnesti Salskea
Tiina RottakäsiJohanna Salskea
Tauno KuksiTimo
Keimo KuppeliTommi
Petteri RumpuLlauri
Toni JärviMössövuori
Riku VitunSääpyy
Mikko MustakissaMasa-hiiri
Kebab Salami El PizzaPaviaani
Kalle A. Tankeropoliisiveneen lentäjä
Roope Viineritupakoimaton mopojengiläinen
Mikko EetulaJouko Konna aikuisena
Mikko PinnaKalle Rääsy (poistettu kohtaus)

14.6.2006

Teksti: Mainio Sorkka

MannewebTV-opas